Ce invata elevii in clasa a II-a

ce-invata-elevii-in-clasa-a-2-a

ce-invata-elevii-in-clasa-a-2-aElevii de clasa a II-a sunt pregatiti sa isi accelereze invatarea. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in acest moment, s-au adaptat deja la mediul de invatare mai riguros intalnit initial in clasa I, si sunt capabili sa-si extinda in continuare abilitatile si cunostintele in fiecare domeniu de activitate.

In clasa a II-a, elevul devine un scriitor, cititor si matematician mai experimentat, practicandu-si abilitatile in moduri mai complexe si cuprinzatoare. Elevii citesc carti clasa 2 mai mari si mai complicate, scriu despre subiecte mai lungi si mai aprofundate, si invata mai multe despre conceptele din spatele anumitor abilitati de matematica. Ba mai mult, elevii de clasa a II-a urmaresc proiecte care implica cercetare si gandire critica, care ar putea include lucrul individual sau de grup, si apoi schimbul de informatii invatate prin scriere, vorbire si arta.

Cititul in clasa a II-a

Elevii de clasa a 2-a continua sa-si dezvolte abilitatile de alfabetizare pe masura ce invata cuvinte mai complexe, si absorb texte mai lungi si mai riguroase dintr-o varietate de genuri, inclusiv fictiune, non-fictiune si poezie. De asemenea, elevii isi extind abilitatile de intelegere a lecturii in timp ce vorbesc despre ceea ce citesc din manuale clasa 2, si dezvolta idei mai avansate in jurul acestor subiecte. La fel ca in clasa I, elevii de clasa a II-a practica cititul continuu, deoarece ei intalnesc texte in manuale clasa 2 la toate disciplinele.

Scrierea in clasa a II-a

Elevii de clasa a II-a scriu texte mai detaliate, mai lungi si mai variate, toate acestea ajutandu-i sa-si imbunatateasca abilitatile de scriere. De asemenea, folosesc tehnologia pentru a-si publica scrisul, si pot fi ajutati de parinti acasa sa folosesca internetul in scopuri educationale. La fel ca lectura, si scrisul este intalnit pe tot parcursul zilei de studiu, deoarece elevii il folosesc pentru o varietate de subiecte.

Matematica in clasa a II-a

Elevii de clasa a 2-a vor fi introdusi in concepte de matematica care au aplicatii de zi cu zi, cum ar fi numararea banilor si cititul ceasului. Ei vor fi capabili sa inteleaga numere de oridinul zecilor si sutelor, sa gestioneze probleme mai complexe de adunare si scadere, sa lucreze cu fractii simple, sa recunoasca triunghiuri, patrulatere, pentagon, hexagon si cuburi – si caracteristicile lor definitorii, cum ar fi numarul de unghiuri, etc.

Pe langa citirea, scrierea si aritmetica de baza, elevul va cunoaste o serie de subiecte noi care ii pot starni interesul. Orele de dezvoltare personala il vor ajuta sa isi dezvolte capacitatea de a se autocunoaste. Pe langa acestea, elevul de clasa a II-a va invata:

  • sa efectueze abilitati informatice de baza, cum ar fi deschiderea unui nou document, salvarea unui fisier si utilizarea internetului cu ajutorul si indrumarea profesorului.
  • cum functioneaza corpul, cum ar fi sistemul digestiv.
  • sa discute despre evenimente curente.
  • sa vorbeasca despre emotii.
  • cum sa duca o viata sanatoasa
  • cum sa relationeze cu cei din jur.

Desigur, curriculum-ul din fiecare scoala poate fi diferit, desi acestea sunt unele dintre lucrurile de baza pe care le invata elevii in clasa a II-a. Pentru succesul elevilor, este important ca parintii sa se implice si sa ii intrebe in fiecare zi ce au invatat la scoala.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.