Tesla tocmai a facut o declaratie care ar putea schimba industria auto

De ani buni, Tesla lucreaza intens pentru a se transforma intr-o industrie auto, in valoare de miliarde. Planul a intrat live saptamana trecuta.

In urma cu cateva luni, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a preluat un plan menit sa ofere clientilor o asigurare auto oferita direct de Tesla, spre deosebire de o companie de asigurari terta parte. Este un plan la care Tesla lucreaza de ani buni.
Saptamana trecuta, Tesla a anuntat ca acest plan a devenit acum realitate.

“Incepand de astazi, lansam Tesla Insurance, o oferta de asigurare la un pret competitiv, conceputa sa ofere proprietarilor Tesla tarife cu pana la 20 la suta mai mici si, in unele cazuri, pana la 30 la suta”, a anuntat Tesla pe site-ul sau saptamana trecuta. Conform declaratiei, Tesla Insurance ofera o acoperire completa si gestionarea creantelor pentru clientii din California, cu extinderea planificata catre alte state americane in viitor.

Problema asigurarii este una la care care Musk lucreaza de ceva timp. Vehiculele Tesla sunt scumpe de asigurat, in ciuda afirmatiilor companiei ca masinile sale sunt cele mai sigure din lume.

Analistii sustin ca motivele pentru care o masina Tesla este atat de scumpa de reparat are de-a face cu constructia din aluminiu a masinilor, expertiza limitata din partea specialistilor in mecanica si reparatii auto si costul pieselor de schimb. (Conform cel putin unui proprietar Tesla, repararea unui bender simplu ar putea ajunge pana la cinci cifre.)
Deci, cum poate Tesla sa rezolve aceste probleme? La urma urmei, ca raspuns la planurile lui Tesla, Warren Buffett a comparat probabilitatea ca companiile auto sa intre cu succes in activitatea de asigurari cu cea a companiilor de asigurare care sa intre in afacerea auto.

In efortul de a explica modul in care asigurarea Tesla poate reduce costurile, compania a declarat urmatoarele pe site-ul sau web:
Tesla isi intelege in mod unic costurile cu vehiculele, tehnologia, siguranta si reparatiile si elimina taxele suportate de operatorii de asigurare traditionali. Prin politele de preturi care sa reflecte siguranta activa Tesla si caracteristicile avansate de asistenta pentru soferi, care vin standard pe toate noile vehicule Tesla, Tesla Insurance poate oferi costuri de asigurare reduse pentru multi proprietari eligibili.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.