Ce nu stim despre scopurile noastre

Cu totii avem scopuri, visuri, dorinte si planuri. Este foarte important in viata tuturor sa aiba scopuri de atins.
Daca nu indeplinesti ce ti-ai promis, te opresti pe drumul catre visurile tale, incepi din nou, toate astea pot cauza stima de sine scazuta. Ceea ce iti faci tie insuti,pentru ca din aceste motive o sa ai o opinie negativa despre tine. Din opiniile negative vin senzatiile negative, rusinea si dezamagirea. Si incepi sa te devalorizezi.
Orce promisiune neindeplinita, orice munca neterminata duce la distrugerea stimei de sine. Suntem oameni avem calitati negative, zile proaste si daca avem scopuri prea mari, s-ar putea sa nu reusim sa le realizam.
Nu te da batuta, nimeni nu a spus ca drumul catre visuri mari este scurt sau usor. Sa nu iti doresti totul deodata, lucrurile nu sunt atat de simple. Trebuie sa iti lasi timp si sa te avansezi cu pasi mici. Daca nu ai reusit sa iti atingi in timpul marcat de tine, dar esti pe drum catre scopul tau, nu renunta.
Cel mai important lucru este schimbarea gandirii. Nu exista esec, sunt greseli si slabiiuni dar acestea sunt normale.
Daca participam la un training care ne ajuta la atingerea scopurilor, putem invata multe lucruri importante, dar nu ne spune nimeni ce gresim si cum sa mergem mai departe. Ne poate lua ani de zile pana intelegem ce am facut gresit si gasim o rezolvare.
Ce pot fi motivele de care nu reusim? Poate ca avem un scop imposibil de atins sau nu ne-am lasat destul timp.
Nu avem destula energie sau timp.
Slabiciunea omeneasca, obiceiuri negative sau nu avem stapanire de sine.
Doar gandirea noastra ne controleaza drumul catre succes. Trebuie sa observam daca avem o atitudine negativa si trebuie sa scimbam cat mai repede. Daca incepem ceva cand nu avem incredere in noi atunci probabil nici nu o sa reusim. Sa nu credem ca dupa o greseala nici numai are rost sa luptam. Sa ramanem mereu pozitivi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.