Joaca in apa

Inotul este un sport perfect, atat pentru adulti cat si pentru copii. Indiferent de cati ani avem, nu este prea devreme sau prea tarziu sa invatam sa inotam. Este un sport foarte sanatos si relaxant.
Cauti un sport potrivit pentru copilul tau? Inotul e perfect, ii pune toti muschii ii miscare si ii creste performanta mentala. Copiii nu se tem de apa, sunt mult mai curajosi decat adultii.
Exista cursuri de inot special concepute pentru copii, chiar si pentru bebelusi de peste doua luni. Se poate face un abonament la inot la o pisicina din apropierea ta. Inotul nu este greu de invatat si daca copilululi ii place, poate sa aleaga un sport mai serios in apa, cum ar fi polo in apa sau inot sincron. Toate acestea au cursuri si pentru copii.
Iti place apa dar nu ai invatat sa inoti in copilarie? Mergi cu familia la mare dar tu nu poti sa inoti cu copiii? Nu iti face griji, nu este absolut nicio problema daca esti adult si vrei sa inveti sa inoti. Poti sa te inscrii la un curs de inot pentru adulti.
De multe ori chiar medicii sunt cei care recomanda inotul, pentru cei care au probleme cu spatele. Inotul este de 12 ori mai eficient decat exercitiile fizice facute intr-o sala de sport. Este singurul sport care ne controleaza respiratia, de aceea este recomandat si persoanelor cu probleme astmatice. In timp ce inotam ardem aproximativ 500-700 calorii pe ora, deci este sportul ideal pentru cei care doresc sa slabeasca.
Dezavantajul inotului este ca poate cauza dureri de umar. Ceea ce multi nu stiu despre inot, este faptul ca in apa ne putem deshidrata fara sa observam. Inotul este un sport intens, facem efort fizic si transpiram lucru pe care nu il observam in apa. Deci nu uitati sa consumati multe lichide inainte de o sedinta de inot.
Din anul 1904 inotul este admis ca un sport olimpic. Cea mai tanara concurenta la olimpiada internationala de inot avea doar 10 ani.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.