Schimbi prea des garniturile si sigiile? Instaleaza un reductor presiune pentru controlul apei si scapa de orice alta presiune

image001

image001Atunci cand in casa sau locuinta o instalatie cedeaza si apa curge din ea acest lucru este din cauza ca apa este „impinsa”. Aceasta „impingere” este numita presiune. Viteza cu care apa curge dintr-un orificiu deschis depinde de gradul de presiune manifestata in acel moment in cadrul instalatiei respective. Prin urmare, cu cat este mai puternica presiunea, cu cat este mai puternic volumul de apa evacuata.

Ce este un reductor presiune apa?

Cunoscut si sub denumirea de regulator presiune apa acesta este o supapa compacta si etansata care indeplineste doua functii principale:

  1. Reduce automat presiunea ridicata a apei provenite de la reteaua locala, astfel incat asigura o presiune scazuta, viabila si mult mai functionala pentru distributia apei in cadrul locuintei;
  2. Precum ii spune si denumirea, un astfel de reductor presiune reglementeaza presiunea apei astfel incat conductele si instalatiile sanitare din casa sa functioneze sub o presiune sigura, moderata, dar satisfacatoare.

Desi presiunea apei este o unitate de masura la care tindem sa ne gandim doar atunci cand se intampla ceva care ne trezeste temeri sau indoieli in privinta functionarii conductelor sau instalatiilor, experienta defectarii acestora nu este niciodata placuta.

Situatii riscante precum drenajul apei de la dus sau scurgerile de la robinetul din bucatarie si, in cazuri mai grave, atunci cand are loc o fisurare a sistemelor sanitare prezente pot fi eliminate complet atunci cand alegi sa instalezi un reductor de presiun.

Cum actioneaza un reductor de presiune al apei?

Un reductor de presiune regleaza fluxul si transferul de apa care patrunde in casa pe coloana principala la care sistemele si instalatiile sanitare sunt racordate. Este o supapa care ajuta la reducerea presiunii apei inainte de a lua contact cu orice aparatura, sistem sau instalatie din casa, locuinta, spatiu comercial, industrial etc.

Din cauza presiunii excesive apar numeroase probleme care afecteaza functionarea acestor instalatii sanitare, probleme care se traduc in costuri de reparatii destul de mari.

Desi presiunea apei poate fi dificil de controlat, prin intermediul unui reductor de presiune iti permite, datorita unei diafragme reglabile, sa scapi de orice risc inutil si sa te bucuri de orice echipament racordat la coloana principala de apa in conditiii sigure. Ventilul integrat intr-un astfel de regulator presiune apa strange o cantitate de apa si o elibereaza conform setarilor mecanice prestabilite.

Care sunt beneficiile instalarii unui reductor de presiune a apei?

Un regulator de presiune a apei te ajuta la atenuarea problemelor care pot aparea atunci cand presiunea apei este prea mare. In plus, te ajuta sa economisesti bani prin reducerea consumului de apa. Acest castig se simte atat in urma evidentei cheltuielilor lunare, cat si fata de grija pentru mediul inconjurator.

Un alt avantaj este acela ca un reductor de presiune a apei intretine starea corecta de functionare a conductelor si instalatiilor. Presiunea apei poate genera presiune asupra sistemelor de instalatii.

Din aceasta cauza, deseori esti nevoit sa schimbi regulat garniturile si sigiile. Un reductor al presiunii apei te ajuta sa stabilesti presiunea ideala care sa extinda atat durata de functionare a sistemelor sanitare, cat si placerea de a folosi apa in mod responsabil.

Protejandu-ti angajatii, protejezi si intreaga planeta

In cazul in care esti interesat sa instalezi astfel de reductoare sau regulatoare de presiune a apei intr-un mediu industrial, atunci contacteaza specialistii Bartrom.ro si solicita o intrevedere cu un consultant in vederea stabilirii unei oferte.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.