Ce putem invata din deceptiile vietii?

Tot ce ni se intampla in viata sunt adevarate lectii, de pe urma carora invatam de fiecare data ceva. Aici intra ata experientele pozitive, cat si cele negative. Dar in general, se pare ca invatam mai multe de la experientele negative, chiar daca acestea sunt pline de deceptii si de amaraciune.

Dar ce putem invata oare din ele? Unii oameni ies din incercarile grele ale vietii mai intariti si mai optimisti. Important este deci ca in momentele mai grele ale vietii sa nu avem o atitudine fatalista, ci sa incerci sa obtii un echilibru pentru o dezvoltare cat mai armonioasa. Deci:

Nu putem controla totul in viata. Din pacate, acest lucru se invata dupa cele mai mari deceptii ale vietii. Este important sa stii care sunt lucrurile pe care le poti controla in viata – precum propriile atitudini, decizii, sentimente si actiuni. Este inutil deci sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care nu le poti controla.

Trebuie sa fim rabdatori. Chiar daca toata lumea isi doreste sa evite deceptiile viitoare, trebuie sa inveti sa fii cat mai rabdator.

Stii deja ca nu toate lucrurile din viata pot sa fie controlate, mai ales aspectele care se afla in puterea celor din jur.

Totul tine de atitudine. Ce poti controla- atitudinea ta fata de lucrurile si persoanele din jur si sa te indepartezi cu timpul de tot ce este nociv. Trebuie deci sa te indepartezi de tot ce iti face rau, sa inveti sa spui Nu si sa ceri respect de la cei din jur.

Trebuie sa stim sa examinam experientele prin care am trecut. Este important sa inveti sa analizezi toate fatetele unei probleme. Vei putea astfel privi lucrurile dintr-un punct de vedere diferit si sa iei cele mai bune decizii pe viitor.

Trebuie sa inveti sa accepti si sa te accepti. Mai ales sa inveti sa accepti ca ce s-a intamplat deja nu mai poate sa fie schimbat.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.