Ce regreta lumea inainte sa moara?

Regretele inainte de moarte sunt un lucru prin care trece foarte multa lume. O senzatie de vid, dorinta de a intoarce timpul, dar si de a putea profita mai mult de timpul care a trecut.

Si totusi, se pare ca doar atunci cand suntem in fata mortii ne dam seama cat se valoroasa este viata. Si regretele pot sa fie evitate.

Nu serveste la nimic daca ai regrete. Sa ai regrete inainte de moarte este un lucru care nu te va ajuta cu nimic. Dar, pentru ca lucrurile sa fie mai clare, vom vorbi in acest articol despre lucrurile care ne fac sa regretam cel mai mult pe lumea asta, pentru a putea lua masuri din timp.

Nu am avut viata pe care am vrut-o. Este un regret foarte des intalnit, care vine din lipsa de siguranta in luarea de decizii si alegerea de a trai viata pe care o dorim. Din cauza nevoii unei aprobari din exterior, din cauza « atentie este periculos », «  nu merita sa dai atatia bani », « esti sigura ca aceasta idee va functiona »?, apar nenumarate stari de nesiguranta care ne fac sa dam inapoi.

Am muncit prea mult. Un alt lucru pe care il regreta lumea foarte mult- au trait pentru a munci, in loc sa munceasca pentru a trai. Din nefericire, munca este o prioritate pentru foarte multe persoane, care isi lasa deoparte mai apoi atat familia cat si prietenii. Dar relatiile personale sunt un lucru pretios de care ar trebui sa ai mai multa grija.

Ar fi trebuit sa fac mai multe nebunii. Toate dorintele neimplinite reprezinta motive de regret la finalul vietii. Daca nu ai indraznit sa iesi din zona ta de confort degeaba privesti acum in urma cu un gust amar.

As fi vrut sa imi exprim sentimentele mai mult. Inca din copilarie invatam sa reprimam ceea ce simtim. Sa nu plangem in public, sa nu ridicam vocea, sa fim calmi… dar este important sa invatam sa exprimam ceea ce simtim, sa ne intelegm emotiile si sa le gestionam asa cum trebuie.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.