Stii de ce ar trebui sa faci sport seara?

Unele persoane prefera sa faca sport, dimineata, chiar dupa ce s-au trezit. Cu toate astea, corpul si spiritul sunt programate sa functioneze de minune pentru activitatile sportive, mai mult seara. Iata cateva motive care explica de ce ar trebui sa faci si tu sport seara.

Stii foarte bine ca o activitate fizica regulata este un lucru foarte benefic pentru sanatate. Iar fie din punt de vedere fizic, fie psihic, sportul ne ajuta sa ne simtim mai bine, sa ne eliberam de stres, sa ne mentinem in forma sau sa ne gandim doar la lucruri bune.

Fa sport seara pentru a dormi mai bine. Numeroase studii au ajuns la concluzia ca daca faci sport seara te vei putea bucura de un somn de mai lunga durata si mai de calitate. Esti mai relaxata, nu mai ai atata energie sa te agiti si sa te gandesti la 1001 lucruri… vei adormi pur si simplu, deoarece corpul are nevoie de mai multa energie pentru a-si reincarca bateriile.

Fa sport seara pentru a avea cele mai bune rezultate. Emotiile pe care le simti in fiecare zi- stresul, angoasele, excitatia sau insatisfactia, lasa urme peste tot in corps au spirit. Dar daca vei face sport seara, te vei elibera te toate tensiunile acumulate. Si chiar daca te simti obosita, vei vedea ca inca mai dispui de energie. Chiar mai multa decat atunci cand te trezesti dimineata.

Fa sport seara pentru a fi mai senina. Practicand sport seara, vei dormi mai bine. Iar somnul este foarte important pentru a te simti bine, concentrata, dinamica, energica, inspirata si in forma. O rutina sanatoasa, cu sport seara si cu o alimentatie sanatoasa, te va aajuta sa intri intr-o rutina foarte buna pentru sanatatea mentala.

Fa sport seara pentru ca organismul nostru este programat pentru a face sport seara. Nivelul de cortizol, cel care intervine in gestionarea stresului, este mai ridicat dimineata. Esti mai relaxata deci cand inchei o zi decat atunci cand o incepi. Deoarece atunci cand pleci acasa, nu stii ce te asteapta. Profita deci din plin de acest moment d pauza pentru a te relaxa deplin.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.