Ce se intampla cu corpul nostru cand calatorim?

Majoritatea persoanelor le place sa calatoreasca si sa plece in descoperirea lumii. Cu toate acestea, nu multora le place sa isi petreaca timpul la bordul unui avion mai ales daca este vorba despre un drum mai lung. Iar acest lucru se datoreaza diferitelor schimbari prin care corpul nostru trece in timpul zborului.

Auzul nostru slabeste, picioarele noastre devin mai grele, respiratia devine urat mirositoare…mai multe lucruri se petrec in corpul nostru in momentul in care luam avionul. Haideti sa descoperim impreuna cateva din aceste schimbari.

Gustul. Cu siguranta ai remarcat si tu faptul ca, in timp ce te afli in plin zbor gustul se schimba uneori. Conform oamenilor de stiinta, zonele creierului responsabile de  gustul nostru functioneaza intr-un mod diferit in momentul in care ne aflam la bordul unui avion. Atunci sa nu te surprinda faptul ca, data viitoare cand te afli intr-un avion sa ai pofta de o prajitura buna chiar daca nu iti plac de obicei chestiile dulci.

Urechile. Este fara indoiala unul din lucrurile care il irita mai tare pe calator. Impresia ca urechile sunt infundate este una din cele mai frecvente schimbari din timpul zborului. Acest sentiment se datoreaza presiunii din avion si devine si mai greu de suportat atunci cand ne miscam putin. Aerul exerseaza o presiune in interiorul urechilor ceea ce ne poate afecta auzul si sa ne provoace dureri.

Picioarele. Deoarece nu ne putem misca liberi in avion, picioarele noastre au tendinta sa devina mai grele. Lipsa miscarii ne afecteaza in mod direct circulatia sanguina ceea ce favorizeaza stagnarea sangelui in picioare. Rezultat – picioarele se umfla si devin mai grele. Intinde-te din cand in cand pentru a evita aceasta situatie.

Respiratia. Pe langa schimbarile mentionate, corpul nostru poate trece printr-o multime de alte schimbari. Respiratia de exemplu poate deveni cu adevarat neplacuta. Acest lucru se datoreaza faptului ca, corpul nostru are tendinta sa se deshidrateze in momentul in care zburam, produce mai putina saliva si favorizeaza dezvoltarea bacteriilor in gura.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.