De ce sa mananci mai mult naut? Care ii sunt beneficiile?

Cu un efect benefic asupra glicemiei, anti-rontait, o sursa de fier, de fibre si de proteine, nautul are o multime de beneficii. Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand vrei sa profiti din plin de beneficiile din domeniul sanatatii sau pentru slabire al acestei leguminoase.
O compozitie nutritionala interesanta. Nautul este foarte bogat in fibre, in fier si in proteine vegetale. Adica este un bun supliment atunci cand alegi sa nu consumi peste.
Nautul are un efect foarte bun asupra satietatii. Da, se pare ca nautul este mai satios decat feculentii, datorita cantitatii de fibre pe care le contine. Dar au si avantajul de a avea un indice glicemic mai scazut. Timpul de digerare si de transformare in energie al acestui aliment este de asemenea mai lung, energia adusa fiind pe termen lung si deci efectul de satietate mai indelungat.
Un impact pozitiv asupra glicemiei. Nautul avand un indice glicemic mai scazut, are un efect pozitiv asupra glicemiei. Nu te vei confrunta deci cu o variatie a glicemiei si nu vei mai fi astfel tentat sa tot rontai in timpul zilei. Un beneficiu deci atat pentru sanatate, cat si pentru greutate.
Nautul face parte in marea familiei a cerealelor, dar sunt considerate si drept leguminoase. Deci in cadrul unei alimentatii echilibrate si variate ar trebui sa se consume in loc de feculenti, alaturi de o portie de legume, de o sursa de proteina animala sau vegetala si de o sursa de materie grasa.
De exemplu, 60 de grame de feculenti cruzi sunt echivalente cu 75 de grame de naut, aceasta diferenta explicandu-se prin faptul ca feculentii precum pastele sau orezul contin mai multe glucide decat leguminoasele. Deci atunci cand iti este foarte foame, feculentii pot sa fie cea mai buna alegere deoarece pot sa aiba un efect benefic asupra satietatii.