Cele mai frumoase castele din Europa

Aceste monumente istorice sunt vizitate de mii de turisti an de an.

In istoria umanitatii, castelele au fost ridicate pe post de fortarete strategice care permit unui popor sa se apere. Altele erau pur si simplu resedinte ale guvernului. Arhitectura acestor structuri magnifice fascineaza. Iata care sunt cele mai frumoase castele din Europa.

Castelul Peles, Romania

Acest castel magnific se afla in Sinaia. Doar 36 din cele 168 de incaperi pe care le adaposteste castelul sunt deschise publicului. Printre cele mai remarcabile elemente se numara Holul de Onoare, Mare de Arme, De Teatru si Salonul Turcesc.

Castelul Bojnnice, Slovacia

Aces castel vechi dateaza din secolul 12 si adaposteste in zilele noastre unul din cele mai vizitate muzee din Slovacia si una din principalele atractii ale tarii. Actualmente din piatra si din marmura acest castel era pe vremuri o fortareata din lemn.

Castelul Coca, Spania

Aceasta cladire impozanta in stil gotic a fostconstruita in secolul XV la ordinele episcopului de Sevilia. Este atat de bine pastrat incat a devenit un monument istoric spaniol pe data de 2 iunie 1931.

Castelul Bodiam, Anglia

Acest castel se afla in estul regiunii Sussex. A fost construit in anul 1385 de catre Sir Edward Dalyngrigge, un fost cavaler aflat in serviciul regelui Edward III. Scopul sau era acela de a proteja zona de o eventuala invazie franceza in timpul Razboiului de 100 de ani.

Castelul Windsor, Anglia

Aceasta fortificatie impozanta din Berkshire este una din cele mai celebre din lume. Arhitectura sa magnifica adaposteste un palat regal.
In timpul Revolutiei franceze a servit drept baza pentru regele Charles I. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a constituit refugiul familiei regale.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii pentru a organiza un sejur la Zagreb

Castelul Trakai, Lituania

Castelul Trakai poseda un statut unic: este singurul castel european construit pe o insula. Era o fortareata strategica, o resedinta regala si, in zilele noastre, o destinatie turistica.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/voyage/149865/les-plus-beaux-chateaux-deurope

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.