Cele mai impresionante temple din lume

De-a lungul istoriei, omul a lasat in urma sa constructii grandioase si cele mai frumoase lucruri pe care le-a realizat. Mai ales cele care au fost realizate in numele religiei. Printre acestea, se numara si o multime de lacase de cult care au servit la venerarea divinitatilor, indiferent de credinta.

Asia este fara indoiala cel mai „marcat” continent de aceste lacase sacre, cu o multime de cladiri maiestuoase. Iata deci o lista a celor mai impresionante temple din lume pe care trebuie sa le descoperi macar o data in viata.

Templul Wat Phra Kaeo, Thailanda. Aflat in incinta Marelui Palat din Bangkok, din Thailanda, acest templu adaposteste cea mai venerata statuie din intreaga tara. Este vorba despre statuia lui Buddha din smarald. Si in ciuda numelui sau, a fost sculptata in jad in jurul secolului 15 si are 66 de cm.

Templul Todai Ji, Japonia. O adevarata bijuterie a orasului Nara din Japonia, acest templu este cea mai mare constructie de lemn din lume. Si in afara arhitecturii sale impresionante, templul mai adaposteste si o imensa statuie a lui Buddha din bronz.

Templele Abou Simbel, Egipt. Construite de catre Ramses, cele doua temple sunt construite pe munte pe langa Nil si erau sa fie inghitite de catre acesta, atunci cand barajul Assouan a fost construit.

Templul Angkor Wat, Cambodgia. Un monument emblematic de aici, fiind si unul din principalele site-uri arheologice din Asia de Sud. Est. Face parte din categoria celor mai impresionante vestiigii arhitecturale ale Imperiului Khmer. Impresioneaza prin structura sa impresionanta, dar si prin incomparabila sa armonie vizuala. Unii chiar o numesc a opta minune a lumii.

Templul Taung Kalat, Myanmar. Va trebui sa urci numai putin de 777 de scari pentru a ajunge la acest templu, cocotat pe muntele Popa, un vechi vulcan stins.

Moscheea Albastra, Turcia. Aceasta moschee are numele provenit de la mozaicul in nuante de albastru care o decoreaza. La parter, peste 20 000 de placi decorative cu diferite motive decoreaza tavanul si peretii.

 

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.