De ce este bine sa inveti sa canti la un instrument? Cateva motive

Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul ca a sti sa canti la un instrument muzical este unul din cele mai seducatoare lucruri cu putinta. Si sa recunoastem. Muzicienii sunt extrem de cool…

Dar exista o multime de beneficii suplimentare atunci cand stii sa canti la un instrument, unele pe care nici macar nu le banuiesti.

Devii mai inteligent. Este un lucru demonstrat stiintfic. Daca inveti sa canti la un instrument, acest lucru iti va ameliora functiile cerebrale esentiale precum memoria si rationamentul abstract.

In plus, s-a dovedit si ca micutii care stiu sa cante la un instrument se descurca mai bine la scoala. Deci daca esti in cautarea unei modalitati mai amuzante de a-ti ameliora notele de la scoala, poti incerca sa inveti la vioara sau la chitara.

Iti vei largi campul cultural. Datorita achizitiei acestei noi competente, vei dori in mod natural sa ai un repertoriu mai larg.

Sa treci de la un gen la altul va fi o simpla formalitate, muzica fiind o arta cu multiple influente si origini.

Muzica iti va permite astfel sa explorezi alte culturi, sa le cauti originile si sa intelegi mai bine diversitatea lumii care ne inconjoara.

Iti vei ameliora viata sociala. Atunci cand inveti sa canti la un instrument, vei reusi foarte repede sau foarte usor sa te alaturi unei formatii sau unei orchestre. Si chiar daca exista o multime de artisti care canta solo, majoritatea se armonizeaza pentru a canta in grup.

Deci daca vrei sa cunosti lume noua si sa iti largesti cercul de cunostinte, poti incerca sa canti la vioara, la chitara, la trompeta sau chiar la saxofon.

Te ajuta sa alungi stresul. S-a dovedit stiintific ca muzica poate sa diminueze tensiunea arteriala si ca poate incetini ritmul cardiac. Muzica este la fel de eficienta ca si activitatea fizica pentru a inlatura stresul.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.