Cele mai spectaculoase parcuri din Europa

Coline cat vezi cu ochii, faleze, cursuri de apa, cascade, paduri, lacuri si peisaje spectaculoase… iata care sunt cele mai frumoase parcuri din Europa pe care trebuie sa le descoperi neaparat.

Parcul National Triglav, Slovenia. Un parc al carui nume provine de la muntele care troneaza in centrul sau. Este unul din cele mai vechi parcuri din Europa si detine numeroase cascade si lacuri.

Parcul National Oulanka, Finlanda. Relieful acestui parc din centrul arctic este accidentat din cauza numeroaselor miscari glaciare si a eroziunii prezente de mii si mii de ani.

Parcul National al dolomitilor, Italia. Situat in Alpii Italieni, acest parc are cele mai somptuoase peisaje de munte. Are o multime de piste practicabile pentru drumetii, inca in stare mai wild.

Parcul National al Muntilor Tubulari, Polonia. Este un loc popular datorita incredibilelor formatiuni sculptate de eroziune de milioane de ani.

Parcul National Sarek, Suedia. Unul din cele mai vechi parcuri din Europa cu o multime de munti foarte inalti si cu o delta imenssa. Este o destinatie foarte populara printre iubitorii de drumetii si de munte.

Parcul National Timanfaya, Spania. Iata un parc aflat pe Insula Lanzarote, in Canare al carui nume provine de la singurul vulcan activ din regiune. In mare parte, in parc se gaseste un sol volcanic.

Parcul National Teide, Spania. Muntele Teide si Vulcanul Pico Viejo incadreaza cu mandrie acest parc care se afla pe insula Sante Cruz de Tenerife, in Canare. Un loc foarte popular pentru observarea stelelor.

Pacul National Tatra, Polonia. Cel mai interesant lucru de aici – diversitatea plantelor sale, al animalelor, dar si a ghetarilor cu apa extrem de cristalina. Un loc celebru si pentru reteaua de grote.

Burren, Irlanda. Cuvantul Burren provine din irlandezul « boireann », care inseamna loc stancos. Un loc plin de peisaje stancoase, dar si cu lacuri sau izvoare si faleze, pur si simplu sublim.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.