Ciclism- care ii sunt avantajele?

Ideala pentru te mentine in forma in viata de zi cu zi, bicicleta este la indemana tuturor si ne ajuta sa ne lucram muschii fara sa solicitam prea tare tendoanele si articulatiile. Daca inca nu esti convinsa si tu de beneficiile sale, citeste acest articol.

Ciclismul este cel care favorizeaza pierderea in greutate. Ciclismul este probabil cel mai bun exercitiu atunci cand vrei sa te mentii in forma in mod sanatos si vrei sa arzi caloriile. Dar ciclismul nu ar trebui sa se practice doar de persoanele care vor sa slabeasca. Bicicleta reprezinta o modalitate excelenta de fi mai activa din punct de vedere fizic.

Ciclismul este un sport care imbina de minune sentimentul de libertate cu placerea. Chiar daca uneori poate sa fie destul de extenuant.

Ciclismul este cel care poata intari sistemul cardiovascular. Daca te vei plimba in mod regulat cu bicicleta, vei reusi sa iti intaresti sistemul cardiovascular si iti vei activa metabolismul, mai ales daca vei pedala la o viteza mai intensa.

Ciclismul este un sport cu un impact mai slab. Ciclismul este cel care iti va permite sa iti lucrezi rezistenta si sa stimulezi arderea de grasimi. Dar este si un exercitiu cu un impact mai slab care iti ve menaja articulatiile. Ai probleme cu genunchii? Daca vei practica ciclismul vei reusi sa calmezi durerile. Miscarile circulare si continue ale picioarelor vor ajuta articulatiile sa se restabileasca si le vor lucra foarte bland.

Si fata de alte sporturi precum joggingul, genunchii nu vor trebui sa suporte intreaga greutate a picioarelor tale. Si pe langa faptul ca vei reusi sa scapi de cateva kilograme in plus, articulatiile iti vor multumi cu siguranta.

Vezi si:  Jocuri frumoase online

Pe langa toate acestea, ciclismul te ajuta in ceea ce priveste sanaatea mentala. Ciclismul este cel care ajuta la secretia de endorfine, un lucru care duce la reducerea stresului, a anxietatii si chiar a depresiei.

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.