Cum decurge o inmormantare in Bucuresti? Ce trebuie sa ai in vedere daca trebuie sa organizezi un astfel de eveniment?

inmormantareDesi nu este unul dintre evenimentele placute ale vietii, inmormantarea este o realitate de care nimeni nu se poate feri. Pana la noi descoperiri in medicina, orice om trebuie sa se astepte la momentul fatidic.

Marea problema apare in momentul in care trecerea in nefiinta este a unei persoane dragi. Pe langa neplacerea cauzata de pierdere, cei ramasi in urma sunt obligati sa se ocupe cu intregul proces de inmormantare, care poate sa fie destul de complex, mai ales pentru persoane care nu au mai avut de a face cu astfel de probleme.

La tara lucrurile se fac inca in mod traditional, insa cum decurge o inmormantare in Bucuresti?

Pasi ce trebuie facuti pentru o inmormantare corecta in Bucuresti

Conform celor de la serviciifunerare.ro, intregul proces este destul de simplu atata vreme cat se alege o companie de pompe funebre cu experienta. Spre exemplu, daca cineva trece in nefiinta in sectorul 3, exista o lista destul de mare cu firme de pompe funebre sector 3 din care se poate alege. Trebuie avute in vedere cateva lucruri:

  • modul in care se comunica cu reprezentantii companiei;
  • Transparenta legata de informatii;
  • Transparenta legata de costuri.

Daca totul este ok in legatura cu firma cu care se colaboreaza, totul ar trebui sa se decurga in felul urmator:

1. Se contacteaza firma de pompe funebre, care pune la dispozitie informatii legate de medicul constatator ce trebuie sa vina si sa constate decesul;
2. Se obtin toate actele necesare pentru declararea decesului;
3. Firma de pompe funebre preia decedatul, il imbalsameaza si il transporta in conditii optime la capela si ulterior la cimitir;
4. Se organizeaza slujba (trebuie sa se aleaga o biserica si sa se apeleze la un preot);
5. Dupa ce totul decurge normal legat de slujba, iar inmormantarea este realizata, se organizeaza o masa in cinstea defunctului.

Dupa tot procesul, familia trebuie sa caute un monument funerar si sa descopere traditiile ce urmeaza acest dureros moment.

In principiu, simpla contactare a unei firme de pompe funebre poate sa fie suficienta pentru rezolvarea tuturor problemelor. O astfel de firma are toate contactele necesare pentru organizarea intregului proces, ceea ce ajuta familia sa scape de o mare doza de stres si sa isi planga in liniste pierderea.

Niciodata un deces nu este un moment fericit, insa poate sa fie un moment peste care se poate trece demn si usor. Intr-un oras mare, acest lucru risca sa nu fie atat de simplu, in conditiile in care locurile in cimitire sunt destul de putine si costisitoare, iar aglomeratia poate face organizarea unei inmormantari sa fie foarte dificila. Cu toate astea, o colaborare corecta poate sa insemne reteta unui proces bine realizat.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.