Cum poti gasi echilibrul perfect intre viata de familie si viata profesionala?

Te intrebi si tu cum poti gasi echilibrul perfect intre viata de familie si viata profesionala? Sa gasesti un echilibru perfect intre viata de familie si viata profesionala este o adevarata provocare pentru multi parinti in zilele noastre. Dar oare este un vis imposibil de atins? Nu, cu conditia sa pui la cale cateva strategii.

Trebuie sa incerci sa gasesti propriul echilibru

Pentru a nu te simti depasit sau pentru a nu ajunge la un burn-out, ideea cea mai buna este sa iti impui tu tie, anumite limite. Astfel ca, nu trebuie sa amesteci viata persoala cu viata profesionala. Oare care dintre noi nu au continuat sa mai lucreze seara, dupa ce copiii s-au culcat, mai ales cei care lucreaza de acasa sau care sunt freelanceri? Pentru a evita epuizarea, ideea este sa pui o bariera intre aceste doua aspecte ale vietii. Vei reusi sa nu mai fii atat de incarcat din punct de vedere mental si sa fii prezent, trup si suflet in familie sau la munca.

Creeaza anumite automatisme

Sa iti imaginezi viata facuta din anumite ritualuri poate parea plictisitoare la un moment dat, dar automatismele te pot ajuta sa castigi mai mult timp. Incepe prin a face o lista cu sarcinile sau lucrurile care te fac sa te simti depasit si gandeste-te cum ar fi mai bine sa te organizezi in avans. De exemplu, poti incerca sa organizezi mesele de seara, sa stabilesti un meniu pentru intreaga saptamana si sa te apuci de batch cooking. Poti sa pui hainele la spalat inainte de culcare sau altele in uscator. In acest fel, nu te vei mai simti acaparat de sarcinile zilnice.

Invata sa spui Nu

Avem tendinta de a spune Da la toate solicitarile, mai ales profesionale. Nu vrem sa ii dezamagim pe cei din jur sau ne e rusine sa nu raspundem solicitarilr familiei sa societatii. Sa inveti sa spui Nu inseama sa impui si sa respecti anumite limite. Este,la fel de important, sa ne facem timp pentru noi sa ne odihnim, sa ne relaxam, dar si sa ne deculpabilizam.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.