Cum știi ca trebuie sa îți pui aparat dentar?

In ultimii ani, clinicile care ofera posibilitatea de aplicare a unui aparat dentar sunt din ce in ce mai numeroase. Numarul lor este direct proportional cu cererea. Atat adultii, cat si copiii aleg sa caute un zambet perfect, iar aparatul dentar este o solutie excelenta.

Nu este greu sa gasesti o clinica perfecta pentru tine, in conditiile in care o simpla cautare dupa aparat dentar in Bucuresti iti poate dezvalui o multime de optiuni. Ceea ce este mai dificil este sa iti dai seama cand ai nevoie de aparat dentar.

Iata, asadar, cand poti sa iei in considerare o astfel de achizitie:

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.
  • Ai dinti strambi. Niste dinti inegali pot fi extrem de neplacuti, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii. Atunci cand musti, dintii trebuie sa se potriveasca perfect. Daca acest lucru nu se intampla, se pot dezvolta o multime de afectiuni deloc placute. Spre exemplu, oamenii cu dinti strambi pot suferi de inghesuiri dentare, de ocluzii sau de malocluzii.
  • Ai dinti cu spatii intre ei. Dintii lipsa sau dintii foarte mici care lasa spatii intre ei, pot sa afecteze modul in care zambesti si modul in care musti. Din fericire, aceasta problema poate sa fie solutionata cu ajutorul unui aparat dentar.
  • Iti raman mereu resturi alimentare intre dinti. Este o alta problema care ar putea duce la necesitatea unui aparat dentar. Daca iti ramane mancare intre dinti exista riscul major ca in timp sa apara diverse afectiuni gingivale si carii, insotite in mod evident de o multime de alte probleme.
  • Ai o respiratie urat mirositoare. Respiratia este un alt element care poate sa decida ca ai nevoie de un aparat dentar. Daca dupa periaj si dupa folosirea atei dentare iti raman resturi de mancare, inseamna ca sunt lucruri care nu se aliniaza foarte bine in cavitatea ta bucala, ceea ce poate insemna necesitatea unui aparat dentar.
  • Vorbesti ciudat. Daca ai o sasaiala neplacuta in timp ce vorbesti, atunci este posibil sa suferi de malocluzie sau de dinti incorect aliniati. Acest lucru se rezolva cu usurinta, totusi, in cabinetul medicului ortodont.
  • Te doare maxilarul. Atunci cand maxilarul nu este aliniat corect, poate sa genereze dureri destul de neplacute. Daca simti astfel de dureri, s-ar putea sa ai nevoie de un aparat care sa iti corecteze pozitia si sa iti ofere confortul de care ai nevoie.