De ce aveti nevoie de un tensiometru acasa?

Oamenii de astazi sunt mult mai constienti de ceea ce este necesar pentru a se asigura ca vor avea vieti lungi si sanatoase. Mancarea sanatoasa, exercitiile fizice si un somn bun sunt cele trei chei pentru mentinerea sanatatii dumneavoastra. Exista multe dispozitive care pot ajuta intretinerea sanatatii, iar unul dintre acestea este tensiometru.

Probabil toata lumea a vazut in farmacii aparate de masurare a tensiunii arteriale si si-au verificat presiunea arteriala la un moment dat sau altul. Insa verificarea tensiunii o data la sase luni sau mai rar nu ajuta la nimic.

Deoarece in zilele noastre un tensiometru nu costa foarte mult si este usor de utilizat, nu exista nici un motiv pentru care nu ar trebui ca fiecare persoana care este predispusa la o tensiune arteriala ridicata sa aiba un astfel de dispozitiv medical in casa, pentru o mai usoara, zilnica masurare a tensiunii.

Un tensiometru consta dintr-o manseta ce se ataseaza la un monitor de dimensiuni reduse, care va afisa tensiunea sistolica, diastolica si pulsul. Indicat este sa treceti toata valorile intr-un caiet pentru a putea observa mai usor daca exista o modificare a tensiunii, buna sau rea, pe o perioada lunga de timp.

Ce inseamna sistolica si diastolica?

Tensiunea sistolica este tensiunea inregistrata cand muschiul cardiac se contracta iar presiunea singelui este mare, iar cea diastolica este tensiunea intregistrata in timpul pauzelor dintre bataile de inima cind presiunea singelui este minima.

Cu alte cuvinte, inima se contracta si apoi se relaxeaza iar cu fiecare bataie a inimii singele este impins in vasele de sange( artere) si apoi in tot corpul.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.