De ce este bine sa mergi la control ginecologic?

ginecologie

ginecologieCe reprezinta de fapt aceasta ramura a madicinei? In primul rand ginecologia exprima acea ramura a medicinei, care se ocupa cu tratarea afectiunilor aparatului genital feminin cu sau fara transmitere sexuala.

Deoarece fiziologia aparatului genital feminin este foarte complexa, necesita un studiu mai amanuntit cand vine vorba de tratarea acestuia.

Foarte multe dintre femeile care manifesta probleme legate de aparatul genital, ascund acest lucru, fie pentru ca nu au cunostinte suficiente pentru respectivele afectiuni, fie pentru ca se tem de ceea ce ar putea afla cu privire la sanatatea lor.

Studiile arata ca majoritatea oamnilor refuza efectiv sa se duca la un control medical de orice fel, doarece le este teama de ceea ce ar putea afla in legatura cu ei, iar foarte multi amana momentul cat de mult pot, pana ajung in stadiul in care nu se mai poate face nimic.

Acest lucru se intampla si in cazul femeilor, cand vine vorba de diferite afectiuni intime.

Medicii ginecologi recomanda, ca atunci cand simtim ca ceva nu mai functioneaza in parametri optimi, sa ne programam in cel mai scurt timp la doctor, pentru a afla care este factorul care determina mici sau mari schimbari, in functie de caz, in organismul nostru.

Cand avem o problema, care implica starea noastra de sanatate, indicat este sa ne informam, mai ales ca acum exista foarte multe surse de informare catre acest domeniu.

Daca o afectiune este depistata la timp, cand se afla inca in faza incipienta, rezolvarea ei va fi mult mai rapida, decat atunci cand este descoperita intr-o faza mult mai avansata, cand este posibil sa nu se mai poate face nimic.

Cum poti gasi ajutor de specialitate? Usor, introduci in motorul de cautare „Doctor ginecoloc” si acolo vei gasi medici care au competente recunoscute international sau mondial, acestia te pot ajuta cu sfaturi, raspunsuri si solutii la problemele tale.

Ii poti contacta atat prin email, cat si telefonic si te poti programa pentru a-ti efectua un control si pentru a vedea daca sanatatea si integritatea aparatului tau genital este in parametrii optimi. Este adevarat ca cele mai multe afectiuni ginecologice apar prin contactul sexual neprotejat, iar majoritatea oamenilor care afla de acest lucru, prefera sa-l ascunda, deoarece le este teama de faptul ca populatia l-ar marginaliza, fapt pentru care refuza tratamentul, acesta ajungand in stadii la limita ale bolii, cand tratamentul este posibil sa nu-si mai faca efectul.

De aceea este bine sa ne informam despre metodele contraceptive, sa vedem care este cea mai potrivita pentru noi si sa o aplicam atunci cand este nevoie, astfel ca acestea previn transmiterea bolilor prin contactul sexual, dar si sarcinile nedorite.

Un alt motiv pentru care femeile ajung la ginecolog sunt infectiile urinare, acestea fiind provocate de bacteriile acumulate in vezica urinara, datorita faptului ca nu bem sufuciente lichide, ceea ce rezulta ca nu eliminam microbii si bacteriile din organism, iar acest lucru conduce catre diferite infectii ale aparatului genital sau la blocaj renal si de aici poate degenera catre lucruri mult mai grave.

O alta modalitate de a gasi un medic ginecolog, este sa te duci in orice clinica sau spital care are o astfel de sectie si sa ai un dialog direct cu doctorul.

Nu ezita sa-i adresezi orice fel de intrebare. Nu este o rusine sa intrebi sau sa-ti efectuezi un control, ci mai grav este sa amani acest lucru si sa se ajunga la lucruri mult mai complicate.

De foarte multe ori, lucrurile care ne impiedica sa facem un anumit pas catre rezolvarea unei probleme, sunt,in principal, teama, lipsa de informatie, prejudecatile, dar cel mai important, faptul ca ne lasam influentati de parerile altora, ceea ce ne incadreaza in acea categorie de oameni usor influentabili, considerand atfel ca e bine ceea ce spun si ce cred altii, iar la randul nostru uitam ce este important pentru noi, ajungand sa ne pierdem personalitatea si sa devenim produsul altor caractere.

Fapt pentru care, recomandarea medicilor este aceea de a ne informa atunci cand vrem sa luam o decizie, care ne poate schimba viata sau sa discutam cu parintii tot ceea ce se intampla cu noi. Este bine sa comunicam cat mai deschis cu acestia si sa luam deciziile importante impreuna cu acestia.

Nu trebuie sa ne fie teama sa mergem la ginecolog, pana la urma este o etapa a vietii prin care orice fata/femeie trece, iar medicii specializati in acest sens sunt acolo pentru a ne oferi ajutorul de care noi avem nevoie.

Afectiunile aparatului geniatal si aparatul genital in sine nu trebuie sa fie un subiect „taboo”, ci trebuie tratat ca orice alta parte a corpului, care a intampinat sau nu, in functie de caz, o problema, careia i se poate gasi rezolvare, daca mergem din timp la medicul ginecolog.

O alta afectiune a aparatului genital sunt chisturile ovariene, care apar prin diferite raceli netratate sau prin raceli puternice care au avut loc la nivelul acestuia.

Acesta este inca un motiv pentru care femeile se duc la medicul ginecolog, acesta stabilind daca aceste chisturi se pot indeparta prin tratament cu anticonceptionale sau chirurgical.

In alta ordine de idei, cel mai bine este sa efectuam controale ginecologice periodice

pentru a fi la curent cu tot ceea ce se petrecein interiorul nostru si pentru a nu ajunge intr-o situatie mai dificila, in care, de multe ori, nu se mai poate face nimic.

Foarte multa lumea merge pe principiul „Daca nu ma doare, nu ma caut” sau ” De ce sa ma duc la doctor daca nu ma deranjeaza nimic?”. Ei bine nu este chiar asa, pentru ca organismul ne avestizeaza cand ceva nu functioneaza bine, prin diferite dureri de intensitate mai scazuta sau mai ridicata, sau prin diferite stari de rau, carora, poate, la momentul respectiv nu le acordam o importanta foarte mare, iar un timp se intampla sa nu mai simtim nimic si sa avem impresia ca totul este in regula. La al doilea avertismet toate semnele enumerate mai sus, se manifesta mult mai agresiv si asa mai departe. Indicat este sa nu ignoram semnele pe care organismul ni le arata si mergem la control pentrua vedea ce se intampla.

Cauta „Doctor ginecolog„, sanatatea ta este prioritara!

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.