Iata ce se intampla atunci cand nu iti hidratezi in mod corect tenul

Hidratarea este esentiala pentru un ten frumos. Insa, exista situatii in care uitam sa aplicam o crema sau un produs hidratant. Ce impact are acest lucru asupra pielii? Va spunem totul chiar acum.

Nu exista o singura rutina de frumusete ideala. Aceasta rutina depinde in realitate de fiecare persoana in parte si trebuie elaborata in functie de tipul de piele (uscata, grasa, sensibila, matura), de timpul de care dispui si bineinteles de bugetul de care dispui. Insa, orice rutina de frumusete ai adopta, hidratarea este esentiala. Pana si pielea grasa are nevoie de hidratare. Uneori lipsa de timp sau chiar de chef ne face sa sarim peste aceasta etapa esentiala dimineata sau seara inainte sa mergem la somn.

De ce nu trebuie sa sari peste etapa hidratarii tenului

Pentru a intelege importanta hidratarii epidermei, trebuie sa intelegi, intai si intai, cum functioneaza aceasta din urma. Pielea este compusa din mai multe straturi: hipoderma, derma si epiderma, stratul cel mai „superficial”. Epiderma este, la randul sau, compusa din mai multe straturi. Totul este acoperit cu ceea ce poarta numele de film hidrolipidic. Acesta din urma permite protejarea de agresiunile exterioare (poluare, praf) insa in egala masura limitarea pierderii de apa, fenomen prin care pielea trece in mod natural si constant.

Limitarea acestei pierderi de apa este cruciala deoarece apa este necesara bunei functionari a reinnoirii celulare. Daca incetezi sa iti mai hidratezi tenul si pielea in mod corect pielea isi va pierde stralucirea, finetea si tonusul deoarece va pierde mai multa apa decat primeste. Absenta hidratarii poate implica si o imbatranire a pielii precoce, pielea isi va pierde elasticitatea si se va lasa cu timpul. Dimineata aplica o apa florala in functie de nevoile tale. Aceasta va improspata fata si o va debarasa de eventualele secretii de sebum din timpul noptii. Apoi se aplica o lotiune tonica, deoarece are o functie hidratanta. Dupa care se aplica serul care pregateste pielea pentru aplicarea cremei hidratante de zi. Si iata ca esti pregatita sa infrunti ziua….

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.