Descopera cele mai infricosatoare destinatii de Halloween

Chiar daca in zilele noastre Halloween este o sarbatoare deosebit de populara in America, in realitate este o sarbatoare mostenita de la sarbatoarea pagana Samain, celebrata de catre celti la inceput de toamna. Aceasta traditie era puternica in special in Irlanda, in Scotia sau in Tara Galilor si nu a fost introdusa in alte tari decat prin secolul 19 de catre emigrantii irlandezi. Azi, Halloween este o sarbatoare populara in lumea intreaga. Iata cateva din cele mai infricosatoare destinatii de Halloween.

Salem, orasul vrajitoarelor. Daca esti in cautarea unei locatii in care Halloween este luat cu adevarat in serios atunci trebuie sa iti indrepti atentia spre Salem, in SUA. Situat la o distanta de 25 de kilometri de Boston, Salem este locul ideal pentru a celebra cea mai infricosatoare sarbatoare. Spre sfarsitul secolului XVIII, cateva sute de persoane au fost condamnate si cateva zeci au fost executate pentru acte de vrajitorie. An de an, de Halloween mai multe evenimente sunt organizate aici.

Casele bantuite din Cleveland.  Tot in SUA, dar de aceasta data in Ohio, se afla cateva din cele mai infricosatoare case din lume. Orasul Cleveland adaposteste mai multe case bantuite care atrag o multime de persoane pasionate de aceasta sarbatoare. Printre cele mai cunoscute, castelul lui Franklin poseda o lunga si o trista istorie cu locatari decedati in circumstante suspecte, cu evenimente paranormale si pasaje secrete…ai avea curajul sa te apropii? Un alt loc adaptat pentru sarbatoarea de Halloween este 7 Floors of Hell World of Nightmares care adaposteste numaiputin de 7 case bantuite cu tematici diferite.

Resedinta lui Dracula in Transilvania. Construit in secolul XIII, castelul Bran din Romania l-a inspirat pe Bram Stoker, autorul celebrului roman Dracula. Chiar daca nimic nu demonstreaza ca este vorba despre acelasi castel din roman, castelul se poate vizita tot anul si ofera o atmosfera speciala. In seara de 31 octombrie se organizeaza aici mai multe activitati, persoane din toata tara vin sa participe la aceste activitati.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.