Dodge Hornet- un SUV hibrid reincarcabil de anul viitor?

Constructorul Stellantis are in proiect sa lanseze peste 20 de modele de noi de masini hibrid reincarcabile printre cele 14 marci ale sale in urmatorii doi ani. Planurile pentru Jeep nu se stiu inca foarte bine, dar marca Dodge nu va fi lasata nici ea deoparte.

Cateva informatii

Conform ceea ce raporteaza Mopar Insiders, compania care ne-a dat cele mai mari si cele mai puternice muscle cars cu un motor Hellcat, va adauga in anul 2022 un SUV reincarcabil, care va purta numele de Hornet.

Daca acest lucru va spune ceva, este pentru ca Dodge a prezentat un concept de masina compacta numita Hornet in anul 2006. Dar, a trebuit sa fie abandonata din cauza restructurarii grupului Chrysler si fuziunii sale cu Fiat. Ori, anul trecut Dodge a inregistrat din nou numele de Hornet si asta, pentru piata nord-americana.

Viitorul SUV va inlocui intr-un fel, masina defuncta Journey, eliminata din randul modelelor de masini in anul 2020. Aceasta nu se va mai incadra in filozofia marcii axata pe performanta.va fi in mod evident, un produs mai sofisticat, mai performant si deci si mai scump, fara doar si poate.

Informatiile disponibile par sa indice ca masina va partaja platforma si motorizarea cu masina Alfa Romeo Tonale, asteptata pe piata in prima jumatate a anului 2022, mai degraba decat cu Jeep Wrangler 4Xe. Productia se va face de altfel, in aceeasi uzina din Napoli, in Italia.

La fel ca si masinile Jeep Compass 4Xe si Renegade 4xe vandute in Europa, un motor cu turbocompresie de 1,3 litri va face echipa cu un motor electric si cu o baterie de 11,4 kWh pentru a genera pana la 236 de cai si pentru a oferi in jur de 40 de km de autonomie in modul electric.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.