Care este cea mai scumpa masina electrica din lume?

Automobili Pininfarina a dezvaluit modelul B95, care isi ia locul de cea mai scumpa masina electrica din lume. Afla mai multe despre caracteristicile sale si pretul nebunesc aici.

Incredibil este probabil adjectivul care descrie cel mai bine acest vehicul electric prezentat de Automobili Pininfarinia. Daca numele iti suna cunoscut, este perfect logic. Compania imprumuta numele Pininfarina, o adevarata mandrie italiana in lumea designului auto. Cu scopul de a crea masini electrice de lux, contractul pare sa fi fost indeplinit cu noul B95.

Un tarif demential

Nu cu mult timp in urma, peste tot era prezentata Lucid Air Sapphire, o masina electrica care poate sa o bata pe Tesla S Plaid cu timpul 0-100 de 1,89 secunde si 1.234 CP. Desigur, B95 de la Automobili Pininfarina se va descurca si mai bine, deoarece acum ocupa locul celei mai scumpe masini electrice din lume, record detinut anterior de Aspark Owl, vandut pentru 2,9 milioane de euro. De data aceasta, B95 va costa nu mai putin de 4,4 milioane de euro.

Un VE de exceptie

Cu toate acestea, pentru acei dintre cititorii nostri care au acesti bani de cheltuit si, prin urmare, nu le pasa de preturile rusinoase ale carburantilor de la unele statii de alimentare din Franta, B95 va fi limitat la doar 10 exemplare. In plus, va trebui sa ai rabdare, deoarece primele livrari vor fi facute in 2025, pentru a sarbatori cea de-a 95-a aniversare a casei de design Pininfarina SpA, care a inspirat numele acestui vehicul electric.

In ceea ce priveste performantele, B95 va accelera de la 0 la 100 km/h in 1,79 secunde, propulsat de cei 1.900 CP ai sai. Bateria sa de 120 kWh poate trece de la o incarcare de 20 la 80% in doar 25 de minute, gratie unei incarcari de varf de 270 kW. Chiar si asa, nu va trebui sa petreci prea mult timp la statia de reincarcare cu un vehicul care costa 4,4 milioane de euro.

Vezi si:  Tipuri de accesorii auto

Sursa: https://www.presse-citron.net/quelle-est-la-voiture-electrique-la-plus-chere-du-monde/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *