Dupa ce criterii alegi un seif pentru casa ta?

seif-pentru-casa

seif-pentru-casaUn seif poate oferi o protectie excelenta pentru obiectele tale de valoare. Exista foarte multe seifuri pe piata, dar poate fi dificil sa alegi produsul potrivit pentru tine. Pentru a obtine un nivel ridicat de siguranta pentru nevoile tale, trebuie sa iei in considerare mai multi factori diferiti, inclusiv alegerea unui seif de calitate.

De ce tip de protectie ai nevoie?

Exista trei lucruri principale pentru care un seif ofera protectie – efractie, foc si apa. Seifurile disponibile pe piata ofera un nivel diferit de protectie impotriva fiecarei amenintari si in functie de bunurile pe care vrei sa le pastrezi in siguranta, trebuie sa alegi seiful conceput special pentru nevoile tale.

Seif rezistent la foc

Seifurile nu pot fi 100% ignifuge, dar pot fi izolate pentru a proteja elementele din interior pentru o anumita perioada de timp. Continutul pe care intentionezi sa il depozitezi in seif te va ajuta sa faci selectia potrivita. De exemplu, hartia trebuie pastrata sub 175 de grade Celsius, in timp ce DVD-urile trebuie pastrate sub 50 de grade Celsius.

Rezistenta la foc se masoara in ore, majoritatea seifurilor pentru casa asigurand protectie pentru o jumatate de ora. Pentru utilizarea obisnuita, 30 de minute ar trebui sa fie suficiente. Cu toate acestea, exista si seifuri care pot proteja continutul timp de 60 sau 120 de minute.

Seif antiefractie

Exista doi factori principali de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un seif antiefractie – sistemele de blocare si clasa de rezistenta la efractie. Poti alege un sistem de inchidere cu cheie sau inchidere electronica, ambele fiind eficiente. Cu cat seiful are o clasa de securitate mai mare cu atat devine mai greu de spart.

Vezi si:  Unelte si scule de constructii disponibile la DeWalt Romania

Ce trebuie sa iei in considerare inainte de a cumpara un seif?

Trebuie sa determini locul in care vei amplasa seiful. Daca trebuie sa muti seiful singur, atunci ia in considerare dimensiunea si greutatea acestuia. De asemenea, stabileste care sunt obiectele pe care trebuie sa le depozitezi in interiorul seifului. In functie de asta, vei alege numarul de rafturi si spatiul de depozitare al seifului.

Portabilitatea seifului

Un seif mare necesita cel putin doi indivizi puternici pentru a fi mutat, in timp ce un seif mai mic poate fi mutat de o persoana. Daca doresti sa transporti seiful in alta locatie in caz de urgenta sau doresti sa-l muti in alta incapere, portabilitatea poate fi un factor important. Evident, un seif mai usor inseamna o dimensiune mai mica. In consecinta, acest lucru va limita spatiul de depozitare din interior si ceea ce poti stoca in el.

Marimea seifului

Cel mai simplu mod de a determina dimensiunea seifului de care ai nevoie este sa stabilesti care sunt obiectele pe care vrei sa le depozitezi in interior. Pentru a face acest lucru, poti aduna toate obiectele de valoare sub forma de gramada si sa le masori in lungime si latime. Astfel iti vei face o idee despre dimensiunea aproximativa a seifului pe care trebuie sa-l achizitionezi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.