Edilii Venetiei planuiesc introducerea unei taxe pentru turisti

Vesti cât se poate de proaste pentru cei care doresc să viziteze Venetia în viitorul apropiat! Edilii Venetiei iau în considerare introducerea unei taxe pentru turisti, informează The Telegraph.

Venetia este vizitată anual de aproximativ 20 mil. de turisti, majoritatea dintre acestia rămânând în lagună doar o singură zi, necontribuind astfel la relansarea economiei locale, iar autoritătile găsesc tot mai greu fondurile necesare pentru renovarea principalelor puncte de atractie precum catedrala San Marco sau Ca d’Or.

Încă nu se stie exact cum va fi colectată această taxă sau care va fi valoarea ei, dar, probabil, nu va fi o taxă foarte mare. În ceea ce priveste modul de colectare ipoteza de lucru în momentul de fată este aceea ca taxa să fie inclusă în preturile biletelor de avion, de tren sau de vapor a turistilor care sosesc în Venetia.

Această idee nu este deloc nouă, dar în urmă cu ceva ani ea a fost respinsă clar. În contextul crizei economice care îsi face încă simtită influenta o astfel de propunere ar putea avea o cu totul altă soartă.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.