A fi mama dupa varsta de 35 de ani

Maternitatea tardiva poate surveni din cauza ca ai avut alte proiecte si ai tot amanat conceperea unui copil. Chiar daca ai 35 de ani, poti avea o sarcina perfect normala, fara probleme. Trebuie sa cunosti doar unele recomandari care vor reduce riscurile.

Daca citesti acest articol este posibil sa fii insarcinata sau nu stii cum este sa fii mama la o varsta putin mai inaintata. Majoritatea femeilor care decid sa faca primul sau al doilea copil la aceasta varsta au o sarcina absolut normala. Varsta si maturitatea de care dispui pentru a-ti creste copilul au o mare influenta aspra dezvoltarii si educatiei lor. Actualmente, numeroase sunt femeile care amana maternitatea, devin mame dupa 30 de ani. Chiar daca varsta biologica ideala conform specialistilor este 22-25 de ani, in ultimii ani, stilul de viata modern le-a determinat pe unele femei sa amane experienta maternitatii.

 

Cu totii stim ca este de doua ori mai greu sa ramai insarcinata dupa 35 de ani, ca exista mai multe riscuri la nastere. Cu toate acestea, examenele medicale regulate permit o sarcina normala dupa varsta de 35 de ani. Pe de alta parte, numeroase sunt avantajele de a fi mama la 35 de ani. De exemplu, situatia ta economica este mai stabila ca in tinerete, ai reusit sa ai o casa a ta si ii poti oferi copilului tot ce are nevoie.

La 35 de ani ai cu siguranta un stil de viata mai sanatos decat la 20 si cunosti mai bine nevoile corpului tau. Ceea ce inseamna ca vei avea mare grija de tine in timpul sarcinii. Mai multe studii arata ca, la aceasta varsta, femeile tolereaza mai bine simptomele specifice inceputului de sarcina precum greturile matinale, arsurile la stomac si frecventa mictiunilor.

Esti inca tanara, poti avea fara probleme un copil. A avea un copil la aceasta varsta este cea mai bogata experienta pe care o poti trai. Nu lasa normele societatii sa limiteze dorinta ta de a avea un copil la 35 de ani.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.