Tendinte actuale in domeniul constructiilor

7materialesocosconstruct

7materialesocosconstructPe masura ce economia evolueaza si se imbunatateste si activitatile sau tendintele din domeniul constructiilor tind sa evolueze catre un stadiu avansat. Atat structurile cat si strategiile solide sunt considerate de catre specialistii in domeniu.

EVOLUTIA MODALITATILOR DE LUCRU

Specialistii in constructii subliniaza faptul ca, in trecut, documentele tehnice erau create si apoi transmise contractantilor pentru a fi refacute cu diverse informatii suplimentare. Acum, pentru a se economisi timp si bani, se opteaza in mod frecvent pentru desfasurarea tuturor acestor activitati intern pentru a se asigura o coordonare adecvata a proiectelor de constructii in cel mai scurt timp posibil.

Un fenomen frecvent intalnit in ultimii ani se refera la contractele la cheie in care contractantii se angajeaza sa finanteze, sa proiecteze si sa construiasca un proiect in intregime. In acest caz, in consultantul in constructii devine mai degraba un angajat al contractantului decat al clientului final.

Contractantul este, de obicei, o societate infiintata, care asigura respectarea contractului pe baza specificatiilor consultantului si a schitelor tehnice generale. Specialistul in domeniul consultantei trebuie sa fie de acord cu orice modificari introduse si sa aprobe schitele detaliate ale proiectelor de constructii sau de renovare a caselor.

Aproape toate contractele de constructii civile includ un element al lucrarilor de constructie. Dezvoltarea otelului si a betonului ca materiale de constructie a avut drept efect plasarea designului mai mult in mainile inginerului civil decat in cele ale arhitectului. Analiza inginerului privind o problema a cladirii, bazata pe funcții si economie, determina designul structural al cladirii.

Inginerii din domeniul constructiilor civile sunt adeptii tendintelor noi aparute pentru a respecta cele mai noi reglementari in vigoare si pentru a se asigura de acoperirea tuturor cerintelor clientilor in cazul proiectelor pe care le preiau.

UTILIZAREA CELOR MAI NOI MATERIALE SI TEHNICI DE CONSTRUCTIE

Profesionistii din domeniul constructiilor sustin si faptul ca maniera in care sunt folosite cele mai moderne materiale de constructie face diferenta atunci cand vine vorba de succesul proiectelor de constructie sau de renovare a locuintelor.

In plus, factori precum consumul de energie reprezinta un element esential avut in vedere de cei care supervizeaza astfel de proiecte. Sistemele moderne care asigura un consum optim de energie au devenit vitale in cazul proiectelor de constructie sau de renovare a caselor.

O alta tendinta de actualitate in domeniul constructiilor se refera la constructiile modulare care tind sa devina din ce in ce mai populare. Constructia modulara reprezinta o solutie eficienta in numeroase cazuri intrucat cladirea respectiva poate fi extinsa treptat, pe masura ce apare nevoia pentru considerarea unor astfel de extinderi.

MENTENANTA PROIECTELOR DE CONSTRUCTII

Antreprenorul trebuie sa se asigure ca lucrarile de constructie sunt realizate conform specificatiilor consultantului. Responsabilitatea pentru mentenanta acestor lucrari se extinde in cazul celor auxiliare si temporare in cazul in care acestea fac parte din constructia generală.

Dupa constructie, contractantul sustine o perioada de intretinere a lucrarilor efectuate iar plata ultimei transe a pretului contractului este retinuta de regula pana la eliberarea acesteia de catre consultant. Serviciile de inginerie si de lucrări publice ale administratiilor publice centrale si locale se ocupa in primul rand de intretinere, pentru care angajează forta de munca directa.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.