Cum poti proteja un folder cu o parola- 3 metode

Ai un folder care contine date sensibile sau importante si vrei sa il protejezi contra atacurilor? Fie ca ele umaniste, fie ele informatice? In acest caz, metodele propuse in acest articol vor fi cu siguranta de folos.

Daca vei crea un folder cu o parola, vei reusi sa ascunzi anumite fisiere si sa blochezi accesul cu o parola pentru a proteja datele tale de anumit persoane rau-intentionate care ar vrea sa puna mana pe ele.

Poti folosi 3 programe in acest sens:

  • 7-Zip
  • VeraCrypt

Daca doresti sa protejezi fisierele prezente intr-un folder si nu folderul insusi, alege in acest caz EncryptOnClick.

Daca doresti sa protejezi chiar folderul, in acest caz, va trebui sa folosesti 7-Zip. Asta daca ai putine fisiere de protejat si daca nu modifici des continutul folderului.

In cazul in care iti doresti o solutie care sa o ofere mai multa siguranta, alege VeraCrypt.

7-Crypt este un pogram open-source care arhiveaza fisierele cu un nivel de compresie foarte ridicat. Cu el vei putea crea o arhiva care sa contina fisiere sau un folder pe care le poti cifra apoi cu ajutorul unui algoritm. Vei putea aduga noi fisiere in aceasta arhiva, dar si sa modifici, sa inlaturi sau sa inlocuiesti anumite fisiere. Dar de fiecare data cand vei modifica fisierele, va trebui compreseze si apoi sa cifreze noua arhiva. Acest lucru va dura destul de mult timp, in functie de dimensiunea fisierelor.

EncryptOnClick poate cifra toate fisierele dintr-un folder cu doar cateva click-uri. Dupa asta, fisierele tale vor fi convertite in fisiere cu extensia .EOC.

VeraCrypt iti va permite sa creezi continuturi cifrate, un  fel de folder unde poti adauga fisiere sau dosare de securizat. Toate sunt cifrate si protejate de o parola. In sistemul de exploatare, folderul va lua forma unui disc virtual.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.