Importanta folosirii caselor de marcat

In acest articol, vom vorbi despre importanta pe care o casa de marcat, intr-o afacere, mica sau mijlocie.

Oricine isi deschidere o afacere de vindere cu amanuntul, isi face mai intai o firma, pentru a intra in legalitate. Tipurile de firma pe care vi le puteti deschide in momentul in care deschideti o afacere, sunt urmatoarele:

– Alte forme juridice (AFJ)
– Asociatie familiala (ASF)
– Concesiune (CON)
– Inchiriere (INC)
– Societate comerciala cu raspundere limitata (SRL)
– Locatia gestiunii (LOC)
– Regie autonoma (RA)
– Societate comerciala pe actiuni (SA)
– Societate comerciala in comandita simpla (SCS)
– Societate comerciala in nume colectiv (SNC)

Daca ati deschis una din aceste firme si afacerea dumneavoastra este comert cu amanuntul, pentru a fi total in legalitate, va mai trebuie acum si o casa de marcat si cantare electronice.

Ce sunt mai exact aceste case de marcat si de ce sunt ele obligatorii prin lege?

Casa de marcat este un instrument de gestiune, care va ajuta sa calculati mai usor valoarea tranzactiilor efectuate. In acelasi timp, concomitent cu folosirea casei de marcat in afacerea dumneavoastra, va asigurati ca nu veti mai putea fi inselati de eventualul personal pe care il aveti. Tot ce trebuie sa mai faceti, este sa aveti grija sa afisati intoatdeauna un anunt pe care sa scrie ca “Solicitarea si pastrarea bonului pana la iesirea din unitate, sunt obligatorii conform legii.”

Bineinteles ca din inregistrarile pe care le face casa de marcat, statul isi poate lua exact si corect partea, vanzatorul nemaiavand cum sa vand anumite produse, in legalitate, fara a le trece prin casa de marcat mai intai.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.