Concursuri online – sunt ele tepe sau nu?

Multa lume se fereste sa se inscrie la concursurile online pentru ca le este frica sa nu dea peste o teapa. Sper ca in articolul ce urmeaza sa va ajute ca sa va faceti o idee si despre concursurile astea si sa va puteti da seama cand un concurs ar putea fi o teapa si cand nu.

In primul rand, cand cineva organizeaza concursuri online, el trebuie sa castige ceva din asta. Poate vrea sa costigie trafic, vizitatori fideli, conversii, consolidarea brandului, etc. Cu alte cuvinte ceva care sa-i aduca pe viitor castiguri care macar sa-i acopere premiul acordat. In cazul acesta trebuie sa ne intrebam: va putea vreodata sa se intample asta? Si daca premiul este un pix, o sapca, un tricou, sau chiar un telefon, e destul de plauzibil. Ne mai uitam putin la site si poate el este deja unul stabil, cu castiguri lunare care pot acoperi fara probleme valoarea premiilor, chiar de-ar fi un esec concursul.

Cand insa premiile devin mai mari: excursii, masini, televizoare, etc. situatia se complica. Daca in spate e un site fantoma, de unde sa dea el banii aia? Daca in schimb e un brand care ar avea de pierdut mult la capitolul imagine daca nu si-ar onora corect obligatiile, atunci e clar ca premiul se va da. Cu alte cuvinte, daca organizatorul este o companie mare, aia au si potenta financiara si au si enorm de mult de pierdut in cazul in care nu ar da premiile.

Daca in schimb un site marunt de tot ofera premiu o masina, e clar ca trebuie sa nici nu-l bagam in seama.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.