Invata semnificatia culorii trandafirului

Data viitoare cand primesti sau trimiti un buchet de trandafiri, poate ca vrei sa fii mai atent la culoarea trandafirului si la sensul lui. Stiai ca fiecare culoare de trandafir are o semnificatie? Asta este ceea ce le face atat de semnificative la anumite ocazii.

Trandafirul rosu
Cand vine vorba de sensul culorilor, cel care este cel mai evident este trandafirul rosu. Nu este de mirare ca de ziua indragostitilor se vand cei mai multi trandafiri rosii. Trandafirul rosu simbolizeaza dragostea. Este dramatic si indraznet si simbolul definitiv al romantismului si pasiunii.

Trandafirul galben
Cine nu s-ar inveseli vazand o vaza plina de flori insorite? Trandafirii galbeni sunt un simbol floral de prietenie si aduc raze de soare in viata noastra. Sunt livrate cu bucurie si ingrijire. Daca primesti trandafiri galbeni, persoana care i-a trimis isi exprima bucuria, caldura si iubirea.

Trandafirul violet/mov
Cu toate ca trandafirii rosii vorbesc limba dragostei, este ceva special si cu trandafirii mov si mov. Acestia semnifica in primul rand dragostea. Dar mai au inca o semnificatie, este o legenda cu privire la trandafirii violet/mov simbolizeaza farmec si dorinta.

Trandafirul roz
Cand vine vorba de semnificatia culorilor, trandafirul roz este un tip complicat. Trandafirii roz apar de la cei mai deschisi, pana la roz inchis si aprins. In general trandafirul roz semnifica feminitate si rafinament, rozul deschis arata delicatete si eleganta, iar rozul inchis semnifica apreciere si multumire.

Trandafirul portocaliu
Este ceva cald si vibrant in legatura cu trandafirii portocalii. Nu este o surpriza ca tonurile lor aprinse reprezinta dorinta si entuziasmul. Trandafirul portocaliu este alegerea ideala pentru a exprima atractia si admiratia.

Trandafirul alb.
Simbolizeaza inocenta si puritate, la fel reprezinta si umilinta. Mai demult, trandafirul alb din buchetul miresei semnifica acceptarea regulilor barbatului. Trandafirul alb, la fel simbolizeaza si respect, sinceritate si loialitate.
Data viitoare cand o sa primesti sau vrei sa dai drept cadou trandafiri, o sa intelegi mai bine limbajul lor si o sa poti savura atat mesajul cat si frumusetea lor.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.