Joe Biden sustine ca America este gata sa conduca lumea

Joe Biden sustine ca America este gata sa conduca lumeaPresedintele Joe Biden a anuntat ca Amercia este pregatita sa conduca lumea.  Acesta a facut aceasta afirmatie cu ocazia prezentarii viitoarei sale echipe de politica externa si securitate nationala. Vezi aici mai multe stiri din lumea politica.

  Joe Biden face schimbari colosale in conducerea Americii

„Aceasta este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea şi să nu se retragă din ea”, a mentionat Joe Biden. In timpul discursului alaturi de Joe Biden s-a aflat viitoare vice-presedinta Kamala Harris.

Presedintele in varsta de 78 de ani a prezentat primele sase nume desemnate care sa ii fie alaturi dupa ce se va muta la Casa Alba, mai exact pe 20 ianuarie. Din aceste sase nume se afla si Antony Blinken, viitorul secretar de stat.

„Nu putem rezolva singuri problemele lumii, trebuie să lucrăm cu alte ţări”, a declarat Blinken. In plus acesta a subliniat care a fost interventia sa in cooperarea si in parteneriatul cu tarile straine.

„Multilateralismul a revenit, diplomaţia a revenit”, a tinut sa sublinieze viitoarea ambasadoare a SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Viitorul presedinte al SUA a creat o functie de emisar special pentru John Kerry, fostul sef al diplomatiei americane.

„Nu subestimez nici măcar o secundă dificultăţile în îndeplinirea angajamentelor mele îndrăzneţe” a spus presedintele ales care a promis ca inca din prima zi a mandatului sau va readuce SUA In Acordul de la Paris si va  dori sa se implice in atingerea neutralitatii emisiilor de dioxid de carbon pana in anul 2025 „Dar, în acelaşi timp, nimeni nu ar trebui să subestimeze o secundă hotărârea mea de a face acest lucru”.

John Kerry a semnat el insusi in numele SUA acordul climatic negociat in anul 2015 si a solicitat comunitatii internationale sa dea dovada de mai multa ambitie si de implicare. In plus Joe Biden a spus ca isi doreste sa acorde un loc mai mare femeilor in administratia sa si a desemnat primul Hispanic in fruntea securitatii interne, mai exact pe Alejandro Mayorkas si pe prima femeie in fruntea serviciilor de informatii, si anume pe Avril Haines. Un apropiat al liderului democrat, Jake Sullivan a fost numit consilier de securitate nationala.

Biden intentioneaza sa numeasca la Trezorerie pe fosta presedinta a Bancii Centrale, Janet Yellen.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.