Lucruri interesante despre zirconiu

Zirconiul este unul dintre cele mai interesante materiale folosite in stomtologie, avand o varietate mare de aplicatii. Foarte popular pentru rezistenta sa, estetica extrem de placuta si precizia cu care sunt executate coronitele sau implanturile, zirconiul este inca destul de scump pentru romani. Este adevarat ca exista variante cu costuri ceva mai mici, cum ar fi dinti zirconiu in sector 6 insa materialul ramane unul destul de costisitor.

Cu toate astea, din ce in ce mai multi oameni apeleaza la zirconiu pentru simplul fapt ca este o investitie pe viata.

Ce trebuie sa fie stiut despre zirconiu?

Zirconiul pur este, de fapt, un metal folosit inca din cele mai vechi timpuri si prelucrat mai usor abia de cateva zeci de ani. In stomatologie este folosit oxidul de zirconiu, care este considerat a fi material ceramic.

Partea buna este faptul ca oxidul de zirconiu este extrem de rezistent, poate sa fie prelucrat cu usurinta si este util in productia unui numar mare de elemente stomatologice:

  • Este ideal pentru scheletul de sustinere al lucrarilor ceramice. Este folosit mai ales in cazul celor care sufera de diverse alergii.
  • Este perfect pentru lucrarile protetice. Din ce in ce mai multi stomatologi fac lucrari protetice exclusiv din zirconiu.
  • Este un material ideal pentru implanturi dentare. Este adevarat ca nu este folosit de foarte multa vreme pentru realizarea implanturilor dentare si nu exista foarte multe studii referitoare la efectele pe care le are. Totusi, este 100% compatibil cu organismul uman, reuseste sa aduca un plus de estetica, nu coloreaza gingia si rezista foarte mult.

Printre cele mai interesante proprietati ale zirconiului folosit in stomatologie se numara duritatea. Se pare ca este cel mai rezistent material folosit in acest domeniu al medicinii si sunt slabe sanse sa apara curand un material mai rezistent. Ceea ce il face o adevarata vedeta este faptul ca este translucid, fiind foarte asemanator cu dintii naturali, nu genereaza efecte alergice si se prelucraza computerizat, facand dintii sa fie perfecti.

Poate singurul dezavantaj al zirconiului este, dupa cum am spus, faptul ca este scump. Privim cu incredere spre viitor insa, in conditiile in care sunt din ce in ce mai multe clinici dentare care il folosesc iar productia devine pe zi ce trece mai accesibila. Cel mai probabil, intr-un viitor destul de apropiat zirconiul va avea pret asemanator cu alte materiale ceramice.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.