Audi e-tron, electricitatea aplicata SUV-ului

Audi a lansat un SUV 100% electric. Audi e-tron caci despre el este vorba, poseda doua calitati primordiale. Intai si intai este vorba despre un SUV care, spre deosebire de Jaguar iPace, are doua motoare electrice asincrone prin care se asigura tractiunea integrala variabila dar si distributia variabila a cuplului motor dintre roti. Apoi, estetica sa este impresionanta. Audi e-tron beneficiaza de un design elegant, cu linii care ne amintesc de fratele sau mai mare, Q7. Audi a declarat ca intentioneaza sa lanseze in jur de 20 de modele electrice pana in anul 2025 din care jumatate vor fi 100% electrice.

Audi e-tron este capabil sa accelereze de la 0 la 96km/h in doar 5,5 secunde si vine cu o viteza maxima de 200km/h. Cu bateria incarcata complet, acest SUV dispune de o autonomie de 402 kilometri. Acumulatorul vine cu o capacitate de 95kWh. Unul din principalele avantaje ale acestui model o reprezinta echiparea cu un sistem de recuperare a energiei cinetice, sistem responsabil pentru aproximativ 30% din autonomia totala a SUV-ului.

Se incarca pana la 80% in doar 30 de minute. Audi e-tron este un SUV care ofera un spatiu generos si confort sporit, siguranta. Este o masina cu un design extrem de bine gandit si definit si tehnologii avansate. Este un concept asteptat de un numar mare de fani Audi, care isi doreau ceva cu care sa iasa in evidenta, ceva diferit.

Audi a dezvoltat, in propriul sau centru de productie, atat sistemul de propulsie cat si bateriile. Inca din 2016 uzina  a reconstruit si reconceput atelierul, vopsitoria, linia de asamblare si atelierul de constructie a caroseriilor. Angajatii au fost intens pregatiti pentru productia primului SUV electric al companiei. E-tron este pregatit sa plece la dumuri lungi, de 30 de minute, cu o capacitate de incarcare de pana la 1150kWh.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.