Meridianele Energetice

Meridianele Energetice

Meridianele EnergeticeQi sau Ki este energia universală a forței vitale și circulă prin meridiane. Qi străbate organismul de-a lungul unor canale bine stabilite, ce unesc puncte energetice, ce se numesc meridiane. Meridianele se află în strânsă legătură cu căile nervoase ale sistemului nervos, care la rândul lui, are legătură cu orice organ și porțiune a corpului fizic. În felul acesta, învățând să liniștiți, să echilibrați și să stimulați aceste canale, veți putea influența toate organele și fiecare părticică a corpului vostru. În 24 de ore, această forță vitală circulă prin tot corpul. Fiecare meridian în parte și diverse organe pe care le influențează, se află timp de aproximativ două ore sub acțiunea Qi. Echilibrarea meridianelor energetice se poate face prin tehnica reiki, unde terapeutul este un conductor între energia universală și pacient și vindecare reconectivă, ce determină revenirea la echilibru și vindecare.

Energia se deplasează de la un meridian la următorul, transmitând acestă forță vitală în toate părțile corpului.Meridianele sunt denumite după numele organului sau sistemului cu care au cea mai strânsă legătură.

Există paisprezece meridiane. Doisprezece dintre ele străbat fiecare parte a corpului, iar celelalte două se află pe linia mediană.Fiecare meridian are o cale clar definită în corp și o direcțiespecifică, ce dă sensul de curgere a energiei.Fiecare meridian are un punct de plecare șiunul final.Punctul  final al unui meridian este legat de punctul de plecare al următorului meridian.Toate meridianelele sunt unite între ele, determinând un ciclu fără sfârșit al curgerii libere a energiei.Dezechilibrele de natură fizică, emoțională, mentală și spirituală, pot stânjeni fluxul energetic, ducând la apariția unor afecțiuni. O problemă de sănătate a unui organ sau sistem poate fi determinată de o deficiență a meridianului corespunzător și invers.Mai poate fi cauzată și de un blocaj sau o disfuncție a meridianului(meridianelor).Trebuie restabilit cursul normal, pentru a elimina neplăcerile din zonele afectate.

Un concept esențial pentru terapia meridianelor este polaritatea. Orice formă de energie este guvernată de trei polarități: pozitiv –electric Yang, negativ – magnetic Yin și neutru.Yin și Yang sunt acele polarități electrico-magnetice ale corpului, care sunt strâns unite.Felul în care aceste sarcini interacționează în organismul nostru, determină funcționarea corpului și propriul mod de manifestare de la o zi la alta. Bolile și problemele de natură Yang pot fi vindecate și echilibrate, prin stimularea energiei Yin și invers. Dacă sistemul se află în echilibru, nu există restricții în curgerea energiei și acțiunile sale, deci nu sunt probleme de sănătate.

Energiile Yang se extind în sus și spre exterior, de-a lungul brațelor, picioarelor și a corpului, iar energiile Yin se comprimă în jos, de-a lungul interiorului brațelor, picioarelor și corpului.Două meridianeneutre din punct de vedere al polarității străbat această axă centrală:Meridianul Concepției și Meridianul Guvernator.

Atunci când folosim terapia meridianelor, este bine să se acționeze asupra acelora care afectează în mod direct zona afectată, dar și asupra celui imediat precedent și a perechii lui opuse. Spre exemplu, o problemă de respirație poate fi rezolvată prin acțiunea asupra Meridianului Plămânului, dar poate ajuta și acțiunea asupra Meridianului Ficatului, care precede Meridianul Plămânului în ciclul energetic.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.