Messenger graviteaza in jurul planetei Mercur

Fotografie inedita de pe orbita planetei Mercur

Nu este vorba despre Yahoo Messenger, ci despre nava spatială Messenger care de 12 zile gravitează în jurul celei mai mici planete din sistemul nostru solar, si anume planeta Mercur. După o călătorie de sase ani si jumătate, nava spatială Messenger s-a a ajuns pe orbita planetei pentru a putea furniza cercetătorilor NASA informatii cât mai elocvente despre această planetă. Călătoria a fost extrem de dificilă, iar cei care manevrează această navă spatială din laboratoarele NASA au avut mult de furcă pentru ca aceasta să nu cadă pradă gravita?iei solare. Dar odată ajunsă pe orbita planetei Mercur, nava spatială Messenger trebuie să înfrunte si fluctuatii de temperatură de până la 1000 grade Celsius diferentă, conform NY Times.

Ieri, 29 martie 2011, nava spatială Messenger a reusit să facă prima captură fotografică cu adevărat utilă pentru astronomi, iar aceasta a fost făcută deja publică de către NASA. Astfel, poza alăturată este prima fotografie făcută vreodată de pe orbita planetei Mercur. Pe partea superioară a fotografiei se poate vedea craterul Debussy. La vest de Debussy se află un alt crater, denumit Matabel, care pare a contine anumite raze întunecate neobisnuite. Partea inferioară a imaginii surprinde imagini din apropierea Polului Sud, incluzând o mare portiune care nu a mai fost fotografiată până acum de nicio altă navă spatială.

În zilele următoare, nava spatială Messenger va furniza cercetătorilor NASA peste 1100 de fotografii inedite. Întreaga misiune se află încă în faza de teste, urmând ca partea centrală si cea mai importantă a observatiilor să înceapă în jurul datei de 4 aprilie.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.