Multiplele beneficii ale scortisoarei pentru organism

Scortisoara este o mirodenie foarte apreciata si foarte populara care se regaseste in numeroase preparate sau retete din lumea intreaga. Si nu e de mirare deoarece este una din cele mai vechi mirodenii care se folosea inca din Antichitate, drept dovada stand si manuscrisele ce dateaza de atunci.

Multiplele beneficii ale scortisoarei pentru organism

Scortisora, o mirodenie cu cel mai bun gust care va ajuta sistemul digestiv. Scortisoara se poate transforma in cel mai bun atu al tau atunci cand vrei sa slabesti. Gratie gustului sau delicat, dar puternic in acelasi timp, poate sa inlocuiasca foarte usor zaharul din numeroase preparate. In plus, poate alunga foamea foarte usor, asta insemnand ca poti ajunge foarte repede la o senzatie de satietate si sa consumi mai putin calorii. Consumand scortisoara, se va urca in mod natural temperatura corpului, un lucru care il va obliga pe acesta sa arda mai multe calorii si deci si grasimi.

Efectele pozitive ale scortisoarei nu se limiteaza insa doar la aceste chestii. Consumul de scortisoara ajuta si sistemul digestiv. Are un nivel ridicat de fibre alimentare, de mare ajutor pentru digestie. Deci cei care consuma o masa mai copioasa ar trebui sa consume la sfarsitul mesei un desert cu scortisoara sau scortisoara in cafea pentru a ajuta la digestie.

Scortisoara, un excelent stimulant natural cu puteri multiple si variate. Pe langa virtutile sale pentru sistemul digestiv, scortisoara este excelenta si pentru organism, mai ales datorita nivelului sau de antioxidanti. Antioxidantii sunt cei care vor incetini efectul de oxidare naturala, o oxidare datorata radicalilor liberi. Consumandu-se scortisoara, se va face plinul de antioxidanti si sa se diminueze efectul nefast al radicalilor liberi si al imbatranirii.

Dar, scortisoara este foarte bogata si in benzoat de sodiu, care are un efect benefic asupra memoriei, ajutand in acelasi timp si la incetinirea efectelor declinului cognitiv. In plus, prezenta aldehidei cinamice, mai ales in cea de Ceylon, va oferiorganismuluio tripla actiune benefica, fiind antibacteriana, anti-inflamatorie, dar si anti-alergica.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *