O tendinta must have in materie de decor – peretele vegetal

Daca iti doresti ca acum iarna sa aduci un plus de verdeata la tine in casa, peretele vegetal reprezinta cea mai buna alegere cu putinta.

Sa instalezi o multime de plante putin peste tot si sa le intretii pentru a dura cat mai mult, este un lucru destul de greu. In plus, ai nevoie de un spatiu destul de generos pentru a face asta.

Cea mai buna solutie- in afara de terarii, o reprezinta peretii vegetali, care te vor ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase plante pe verticala.

Peretele vegetal este cea mai buna alegere, deoarece este estetic, poate depolua atmosfera, poate regla umiditatea si poate servi in acelasi timp de izolator termic.

Decorativ, zen si design, peretele vegetal este cel care iti va permite sa obtii la tine in casa o veritabila oaza de pace si sa vii cu un plus de veselie in casa ta. Reprezinta calea de mijloc perfecta dintre plantele din gradina si cele din ghiveci.

Unde poti instala un perete vegetal? Putina verdeata nu strica nimanui. Si nicio incapere nu are cum sa fie incomodata de prezenta unor plante. Iti poti expune deci cu mandrie opera vegetala in sufragerie sau poti privilegia aspectul practic, mizand pe un  perete vegetal din plante aromatice in bucatarie. De la intrare si pana in baie, plantele vor fi de mare efect, oriunde vor fi asezate, cu conditia sa fii cat mai vigilent cu privire la lumina si la locul unde va fi asezat peretele.

Daca incaperea este orientata inspre sud, va trebui sa mizezi pe Begonii, pe Anthurium sau pe Crinul Pacii. Dar daca este umbrita, cea mai buna alegere sunt cu siguranta Ficusii sau Crotonii. Dar in orice caz, plantele cataratoare precum Iedera su Feriga sunt cele mai bune alegeri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.