Pentru a relansa turismul in aceasta vara, Sicilia vrea sa plateasca jumatate din biletul de avion si un sfert din cheltuielile de hotel turistilor

In Europa, Grecia si Portugalia nu au fost foarte afectate de pandemia cu coronavirus insa platesc consecintele economice la fel de dur ca si Italia sau Spania. Aceste patru tari prevad o contractie economica de 6-10% in 2021. Motivul este unul extrem de simplu:mai multi turisti insa acestia din urma nu vor fi foarte numerosi in aceasta vara.

Sudul Italiei indura consecintele economice ale crizei sanitare in timp ce regiunea este relativ la adapost de coronavirus. Cu toate acestea, nordul este cel care ar trebui sa isi revina cat mai rapid cu putinta deoarece aici exista o puternica concentratie de industrii si de terenuri agricole. Cat despre sud, acesta depinde in mare parte de turism.

Guvernatorii unor provincii italiene vor sa se rupa de autoritatea Romei, redemarand economia. Si, acest lucru, provoaca dispute intre expertii medicali. Alegerea nu este una deloc simpla – fie aceste regiuni redemareaza economia, fie impiedica propagarea virsului. Si, pana in prezent, au tendinta sa privilegieze prima varianta.

94 de milioane de turisti anual. 94 de milioane de turisti vin an de an sa isi petreaca vacanta in Italia. In aceasta vara, putini vor fi cei care vor avea curaj sa vina aici. Turismul incearca sa faca tot ce ii sta in putere pentru a ramane pe linia de plutire. Recent primul ministru a promis familiilor italienilor un bonus de 500 de euro de cheltuit in vacanta in propria lor tara.

Guvernul sicilian a decis sa deblocheze suma de 75 milioane de euro pentru a atrage turistii pe insula. Guvernul va acorda o subventie de 33% pentru fiecare sejur la hotel si de 50% pentru biletele de avion. Insa, problema este daca vor fi sau nu turisti…

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.