Probleme de relatie create de tulburari de personalitate

Relatiile de succes necesita abilitatea de a ne angaja ocazional in conflicte, de a da si a primi, de a trece peste aceste conflicte cu succes impreuna. Pentru persoanele cu tulburari de personalitate, aceste conflicte pot deveni o sursa extraordinara de anxietate. Atunci cand tu si partenerul tau nu va intelegeti, cum incerci sa faci lucrurile sa ajunga la bine? Iti spui ca problema nu este reala si incerci sa uiti totul? Ce se intampla data viitoare cand nu sunteti de acord pe aceeasi chestie? Poti fugi iarasi de situatie?

Noile cercetari arata ca persoanele cu tulburari de personalitate inteleg conflictele ca o provocare pe care nu o pot invinge. Ei sunt ingrijorati ca partenera lor ii vor parasi, daca nu se retrag de la o cearta. Pe de alta parte, pot transforma aceasta frica intr-un comportament exigent, in care incearca sa forteze partenerii sa fiuede acord cu dorintele lor. Joseph Beener si colegii lor de la Universitatea din Pittsburgh Scoala de Medicina, cred ca stilul de atasare este factorul cheie pentru a determina ce se va intampla in relatia oamenilor cu tulburari de personalitate.

Sunt evidente solide care arata importanta stilului de atasare pentru o relatie fericita. Stilul de atasare se refera la conceptiile pe care le ai tu despre tine insati bazate pe modul in care ai fost crescut. Persoanele care se ataseaza in siguranta simt ca se pot baza pe partenerii lor, pentru ca au avut o baza solida in copilarie. In schimb, persoanele care se ataseaza nesigur se tem in mod constant ca persoanele importante le pot parasi. In copilarie, parintii lor poate ca au fost prea preocupati cu lucrurile lor, ca sa ii acorde atentie sau parintii lor chiar au uitat periodic de ei. In maturitate aceste persoane pot gasi dificil sa accepte iubirea partenerilor, ii le este frica ca ii pot parasi, asa ca pot evita relatiile apropiate sau se agata de parteneri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.