Servicii scumpe de hosting

Este deja de notorietate faptul ca in Romania, una dintre cele mai sarace tari din Europa, anumite produse costa mult mai mult decat in tarile cu nivel ridicat de trai. Este vorba in general de produsele electrice si electronice, produsele de uz casnic si cateodata chiar si produsele alimentare. Dar aici nu prea ai ce face. Te duci in magazin si cumperi la suprapret. Nu poti astepta la nesfarsit sa vina unchiul din America sa-ti aduca un iMac la jumatate de pret – cu toate ca nu vad la ce ti-ar trebui un iMac. Dar observ ca aceasta atitudine se propaga si in online. Serviciile de gazduire web, ofera niste preturi mult mai ridicate decat “competitorii” lor externi.

Am analizat trei servicii de hosting in Romania in comparatie cu alte trei din SUA, unde poti sa-ti gazduiesti linistit si domenii .ro. Si am luat ca exemplu varianta de gazduire de 10 GB pe care o ofera majoritatea.

Preturile pentru serviciile de hosting romanesc sunt urmatoarele:

Rohost – produsul Activ+, se vinde la pretul de 7,99 EUR/luna (10,67USD) daca optezi pentru un abonament de doi ani. In pret sunt inclusi 50 de GB de trafic, baze de date, subdomenii, adrese de e-mail conturi FTP nelimitate.
Romarg – produsul BasicWeb costa 6,95 EUR/luna (9,24USD) si ofera 9GB de spatiu cu trafic necontorizat. In plus mai ai 18 baze de date mysql si numar nelimitat de subdomenii.
Redhost – produsul RH8 costa 9,99 EUR/luna (13,29 USD). Traficul este necontorizat, la fel ca si adresele de e-mail si numarul bazelor de date.

In comparatie, pentru serviciile de hosting din afara Romaniei, trebuie sa platesti mult mai putin. De exemplu:

Bluehost – 6,95 USD/luna. Ofera spatiu si trafic nelimitat, domeniu gratuit pe toata perioada gazduirii, numar nelimitat de e-mail-uri plus alte beneficii, cum ar fi un voucher de 50 de dolari pentru Google Adsense sau 99,9% uptime garantat.
Fatcow – 5,5 USD/luna. La fel ca si la bluehost, ai spatiu si trafic nelimitat, numar de adrese de e-mail nelimitate. In plus, mai primesti 75 de dolari credit pentru Google Adsense si Yahoo Ads, 50 de dolari credit pentru reclame pe facebook.
GoDaddy – produsul Economy ofera la doar 3,99USD/luna 10 GB de spatiu, fara limita de banda, 100 de conturi de e-mail, 10 baze de date MySQL si credite pentru publicitate prin Google si MySpace.

In conditiile astea, de ce ar prefera cineva sa opteze pentru un serviciu de hosting romanesc, mult mai scump, cand cu ajutorul unui cont de PayPal si mult mai putini bani poti avea un produs similar cu mai multe beneficii si pe alocuri chiar mai bun?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.