WhatsApp: cum iti poti schimba numarul de telefon?

WhatsApp este cea mai populara aplicatie de mesagerie si numeroase sunt persoanele care o folosesc. Insa, stii cum poti schimba numarul de telefon atasat contului tau? Un truc pe care trebuie sa il cunosti daca iti vei schimba numarul de telefon si daca iti doresti sa pastrezi contul actual.

WhatsApp functioneaza diferit fata de alte aplicatii cunoscute de mesagerie. Numarul de telefon serveste drept identifiant. Toate conversatiile si grupurile de discutii la care apartii sunt asociate si aceste date sunt cifrate. Drept urmare, nu este posibila importarea istoricului spre un alt numar de telefon fara sa urmezi o procedura specifica.

Cum se procedeaza atunci cand vrem sa ne schimbam numarul de telefon?

Nimic nu te impiedica sa instalezi WhatsApp si sa pornesti de la zero cu un numar nou de telefon. Doar daca vrei sa abandonezi vechiul numar de telefon cel mai bine ar fi sa iti recuperezi datele pe cel nou.

Iata care sunt etapele de urmat:

– Deschide WhatsApp pe smartphone;
– Apasa pe cele trei puncte din partea de sus, dreapta dupa care acceseaza Setari;
– Acceseaza Cont – Schimba numarul. Citeste cu atentie mesajul afisat pe ecran dupa care apasa pe Continua;
– Introdu vechiul numar de telefon dupa care pe cel nou in cele doua campuri prevazute in acest sens si da click pe Continua;
– Alege daca vrei sa nu sa iti notifici contactele din telefon cu privire la schimbarea facuta. Noi te sfatuim sa faci acest lucru.
– Apasa apoi pe Terminare;
– WhatsApp iti va cere sa confirmi proprietatea noului numar. Este indispensabil sa poti primi un SMS sau un apel pentru a valida procesul;

Daca iti schimbi smartphone-ul va trebui sa realizezi etapele descrise in sectiunea precedenta. Va trebui sa instalezi aplicatia pe noul smartphone, sa introduce datele cerute si sa confirmi ca esti proprietarul.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.