Sfaturi si trucuri pentru a fi un turist responsabil

Stiai ca in fiecare an se face un clasament al celor mai « rai » sau mai « groaznici » turisti si ca cel mai adesea, europenii sunt in top cinci? Sai fii un bun turist, responsabil, este un lucru care se invata si faptul ca esti in vacanta nu justifica cele mai rele comportante.

Care sunt deci cele cinci reguli de baza pe care trebuie sa le respecti atunci cand vrei sa fii un bun turist?

Trebuie sa fii cat mai informat. Adica inainte de a pleca in strainatate pe undeva, este importantant sa te informezi dinainte cu privire la destinatiile pe care le-ai ales. Este important sa stii care este moneda locala, care ii sunt obiceiurile, limba care se vorbeste sau ce este voie sa faci si ce nu.

Politetea. Ca sa fim onesti in intregime, aceasta regula ar trebui sa se respecte mereu, in orice circumstante. Dar este o regula care trebuie sa fie amintita si respectata. Daca esti in vacanta, asta nu inseamna ca regulile de politete devin un lucru optional. Cu un zambet si cu o buna ziua data poti sa ai cele mai frumoase amintiri din vacanta.

Curatenia. In restaurant sau in camerele de hotel nu ar trebui sa lasi dezastru in urma ta. Fi curat si nu te scuza cu vacanta si cu faptul ca nu trebuie sa strangi nimic in urma ta.

Comunicarea. Cateva notiuni, cuvinte sau fraze din limbile internationala sunt lucruri indispensabile ce trebui sa fie stiute. Nu te costa insa nimic daca inveti cateva cuvinte in limba locala pentru a-i incanta pe localnici.

Respect. Un bun turist respecta tara in care a ajuns si se comporta in consecinta. Dar nu numai tara ci si natura, oamenii si animalele din jurul sau. Aici intra si obiceiurile care pot sa fie diferite de ale noastre.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.