Stii care sunt beneficiile practicarii unui sport in apa?

Aquagym, aguajogging, aquabike, aquajump… o multime de sporturi care se pot practica in apa si care te ajuta sa ai o silueta de vis. Si nu e de mirare faptul ca sporturile acvatice sunt foarte in voga. Sunt excelente pentru sanatate dar si pentru silueta.

Care sunt deci beneficiile practicarii unui sport in apa de care ar trebui sa incepi sa profiti numaidecat?

O multime de calorii arse. Deoarece corpul pare pur si simplu mai usor in apa si pentru ca miscarile devin mult mai lejere si mai simple de realizat. In piscina sau in mare, corpul va deveni cu 90% mai usor. Dar efortul este prezent si muschii tai vor fi obligati sa lucreze mult mai intens. Iar o sedinta de 30 de minute de sport in apa este echivalenta cu o ora de activitati pe pamant.

Cu alte cuvinte, sedintele de exercitii sunt optimizate iar numarul de calorii arse dublat. Dar asta nu este totul. Apa este cea care va facilita miscarile deci nu vei risca sa iti distrugi articulatiile ca si atunci cand alergi sau faci sport in aer liber.

Pielea cu aspect de coaja de portocala este eliminata. Apa este un inamic de temut pentru colacei sau pentru celulita. Presiunea apei este cea care va stimula muschii si care va topi grasimea cum se topeste zapada la soare. In plus, maseaza de minune pielea. Apa poate favoriza in acelasi timp circulatia sanguina, de a netezi pielea si de a drena celulita.

O senzatie minunata de stare de bine. La fel ca in cazul celorlalate sporturi, activitatile acvatice sunt cele care iti permit sa evacuezi presiunea si sa te simti mai bine in pielea ta. Endorfinele vor fi eliberate in timpul sedintelor de sport. Dar apa este cea care favorizeaza o veritabila stare de bine. Apa este cea mai buna si pentru cei care sufera din cauza stresului, a anxietatii sau depresiei.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.