Fumezi? Iată de ce ar trebui sa iei în considerare țigara electronica

Foarte multi oameni incep sa fumeze deoarece considera ca este cool si isi doresc sa fie inclusi in grupurile de oameni care fac asta. De cele mai multe ori, apetitul pentru fumat apare la 15-16 ani si creste odata cu inaintarea in varsta.

Problema este ca multi ani de fumat pot sa dauneze grav starii de sanatate. Nu putini sunt fumatorii care dezvolta boli grave, precum cancerul.

O alta problema este ca fumatul genereaza o dependenta puternica, asadar, este aproape imposibil sa te lasi de el.

Din fericire, exista tigara electronica. Este o solutie de compromis care iti permite sa fumezi in continuare, dar sa renunti la toate elementele daunatoare pe care le gasesti in mod normal in tigari. Tigara electronica a fost inventata in 2004 de catre un chinez care a dorit o alternativa la tutun si se remarca printr-o serie de avantaje majore.

Care sunt avantajele tigarii electronice?

In primul rand, aceasta elimina toate substantele daunatoare obtinute prin arderea tutunului. In lichidul tigarii electronice sunt doar componente sigure pentru consumul uman, folosite si in industria alimentara. Practic, riscul de a face cancer scade considerabil daca se opteaza pentru o astfel de solutie.

Acest mod de a fuma imita aproape perfect fumatul clasic, asigurand inclusiv aroma de tutun. Acest lucru are rolul de a inlocui cu succes nevoia de a inhala fumul de tigara.

Avantajele majore apar atunci cand vine vorba despre sanatatea fumatorului si in acelasi timp despre sanatatea celor din jur. Practic, este eliminat fumatul pasiv, in conditiile in care cei din jur nu mai intampina niciun risc atunci cand stau langa cel care fumeaza si in acelasi timp sunt eliminate o multime de alte elemente neplacute. Cei care vapeaza nu mai au miros neplacut de tutun in par si in maini, nu mai au respiratie urat mirositoare si nu mai trebuie sa paraseasca grupul de prieteni ori de cate ori isi doresc sa se bucure de o tigara.

Desi nu sunt acceptate in toate localurile, tigarile electronice ofera o flexibilitate mult mai mare si pot fi folosite inclusiv in interior. Evident, pot fi folosite acasa, ori de cate ori este nevoie de ele.

Chiar daca sustin dependenta, tigarile electronice ii pot ajuta pe fumatori sa se lase de acest viciu, prin micsorarea cantitatii de nicotina folosita.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.