Stilul Japandi, o tendinta pe care o putem vedea peste tot

Ai auzit pana acum despre Japandi? Nu stii despre ce este vorba? Japandi este un savant amestec intre termenii « japonez » si « scandinav ». Stilul Japandi se instaleaza incet, dar sigur in casele noastre pentru cel mai zen si mai minimalist stil.

Daca vrei sa aduci si tu stilul Japandi la tine in casa, nimic mai simplu

Trebuie sa elimini tot ce este superfluu si sa te concentrezi doar asupra lucrurilor esentiale. Gata deci cu elementele de decor. Trebuie doar sa pastrezi ce este esential. Linii minimaliste, materiale naturale, nuante neutre si minimaliste si ele, toate se invita in interioarele noastre.

Lemnul in nuante deschise merge de minune cu cel in nuante mai inchise. Sau cu metalul in nuante de negru, cu betonul si cu pielea. In ceea ce priveste culorile, optand pentru o paleta care merge de la alb la negru, trecand prin antracit. Tonalitatile de pastel si mai dulci, pot lasa loc unor culori mai puternice si mai profunde precum albastrul sau verdele.

 

 

Stilul Japandi inseamna si cele mai frumoase piese de mobilier alese asa cum trebuie

Poti astfel sa imbini piese de mobilier de inspiratie scandinava cu cele japoneze traditionale. Ai inteles deci, stilul Japandi este inainte de toate o stare de spirit care invita starea de bine la tine in casa. Poate fi vorba despre o cuvertura sau un pat in dormitor, un paravan in living sau un scaun de designer suedez la locul de luat masa. Privilegiaza doar materialele naturale si nu ai cum sa dai gres. Adica lemnul, fibrele naturale textilele brute si hartia de orez. Panourile din fibre vegetale si lambriurile sunt si ele interesante din punct de vedere estetic si functional. Ideile nu lipsesc deci atunci cand trebuie sa inviti si tu stilul Japandi la tine acasa!

Ce parere ai despre acest stil? L-ai adopta si tu pentru casa ta?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.