Sub forma de pudra, jeleuri sau comprimate- cum se consuma vitamina C?

Iarna si-a intrat deja de ceva vreme in drepturi. Si odata cu ea, lipsa de luminozitate, frigul si vremea mohorata. Organismul este mai fragil, ne simtim mai obositi si nu mai suntem atat de productivi. Pentru a lupta contra acestor simptome se recomanda sa se consume vitamina C. dar, oare sub ce forma se recomanda sa se consume aceasta?

Pudra – forma cea mai naturala

Pe piata suplimentelor alimentare, la raftul cu vitamina C, se regasesc foarte des comprimate, pudra sau jeleuri de vitamina C. In interiorul acestora nu regasim vitamina C in starea sa naturala, ci mai degraba sub forma de extract. Dar, sub forma de pudra sunt foarte multe sanse sa nu gasesti nicio urma de coloranti sau de zahar. Deci daca esti in cautare de ceva usor de consumat si nu foarte scump, pudra este cea mai buna alegere.

Comprimatele

Sub forma de comprimate, vitamina C se topeste cel mai adesea sub limba. Este foarte practic deci de consumat mai ales atunci cand vine vorba despre copii. In plus, comprimatele au un gust mai fructat deci nu au deloc un gust dezagreabil in gura. In ceea ce priveste pretul, este acelasi ca si la pudra, dar sunt mult mai practice.

Jeleurile, cele mai consummate

Mai scumpe decat pudra sau comprimatele, jeleurile promit sa fie cele mai eficiente. Dar, trebuie sa se aiba grija la nivelul de zahar pe care il consuma. Pentru a fi sigur de alegerea facuta, cel mai bine ar fi sa se arunce un ochi pe compozitia acestora si la ingrediente. Un lucru si mai important mai ales daca este vorba despre o persoana diabetica. Din fericire insa, exista si variante fara zahar, trebuie doar sa se faca cele mai bune alegeri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.