Transferul afacerii pe internet incepe cu gazduirea web

Intrebarea urmatoare probabil se refera la cum gasesc acest serviciu? Ce trebuie sa stiu pentru a achizitiona serviciile optime pentru website-ul meu? Cateva sfaturi in randurile urmatoare!

Ar trebui ca inainte sa putem stabili cateva lucruri de baza, incepand de la notiunea de web host, serviciu care permite ca site-ul sau magazinul nostru sa fie vizibil si accesivbil si altor utilizatori de internet, acesta fiind stocat pe un computer care, cel putin teoretic, este functional (unitatea pornita si conectata la reteaua de electricitate, cat si la internet) non-stop (sau cu cu un up-time convenabil – de regula se apropie de 100 %, insa foarte rar este atinsa aceasta rata de activitate).

Dintre sutele de companii care ofera servicii din aceasta zona, putem selecta ceea ce avem nevoie, avand in vedere o serie de factori de care trebuie sa tinem cont in procesul de selectie.

Pentru a incepe acest lucru, este necesar ca inainte sa putem estima cateva date pentru site-ul nostru, spre exemplu:

web-hostingCare este investitia pe care o putem face in hosting – putem calcula plata lunara sau – in cazul efectuarii platii pe o perioada mai ridicata de timp – spre exemplu un an sau doi – putem beneficia de un discount si alte bonusuri, insa presupune ca vom ramane din start fara o suma considerebila care ar putea fi utilizata in alte scopuri (exemplu: pentru promovarea afacerii, reclama online, anunturi, etc.). De regula pachetele pleaca de la sub 1 euro pe luna si cresc in pe masura ce facilitati multiple sunt adaugate – pana la 30 euro lunar, sau chiar si mai mult.
De ce latime de banda vom avea nevoie – acest parametru este direct legat de traficul lunar pe care il putem obtine – numarul de vizitatori simultani maxim la care site-ul poate functiona in parametri optimi.
Locatia serverului – din punct de vedere SEO, caci trebuie sa avem in vedere si posibilitatile ulterioare de promovare si optimizare, este indicata plasarea serverului cat mai apropiata fata de noi, aceasta ducand la un raspuns mai bun ca si timp pe parcursul interogarilor, vorbindu-se in ultima perioada de a favoriza site-urile gazduite pe servere in aceeasi tara si cu atat mai mult in aceeasi zona.
Sistemul de operare al serverului – se prefera Linux daca urmeaza ca in site sa folosim cu precadere PHP si MySQL ca si limbaje de programare (exemplu: un magazin online).
Daca avem nevoie de alte servicii din aceasta gama – spre exemplu nu vrem un hosting shared, ci vrem un VPS (Virtual Private Server – mai pe scurt, un server dedicat doar site-ului nostru)

Avand aceste date la indemana si deja stabilite, vom putea sti exact care este pachetul de care avem nevoie, fara a irosi timp si bani. In plus, chiar daca exista sansa de e estima initial gresit, putem alege initial o versiune mai mica, cele mai multe dintre firmele care ofera servicii de gazduire, printre pachetele de web hosting regasindu-se si servicii din categorii premium, precum servicii de colocare servere sau gazduire VPS, precum si achizitionare nume de domenii web, oferind posibilitatea de a trece fara costuri suplimentare la un pachet superior, in cazul in care pachetul actual nu face fata din punct de vedere tehnic.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.