Un top al alimentelor de consumat si de evitat in caz de gastrita

Gastrita reprezinta o inflamare a peretelui stomacului. Persoanele care sufera de o gastrita prezinta rareori simptome aparente. Cu toate acestea, unele simptome se pot manifesta precum arsuri la stomac – in special in momentele in care consumam alimente agresive pentru stomac – balonari, greturi si varsaturi.

Gastrita se manifesta brusc si dispare cel mai adesea in cateva zile dar risca uneori sa devina cronica. Inflamatia poate fi provocata de mai multi factori printre care infectii, stres, unele medicamente si mai ales un dezechilibru alimentar.

Descopera in cele din urma alimentele de adoptat si de evitat in cazul unei gastrite

In caz de gastrita este important sa acordam o atentie speciala alimentatiei. Adoptarea unui regim alimentar adecvat permite regasirea confortului digestiv si diminuarea arsurilor la stomac.

Alimente de consumat in caz de gastrita

  • Un regim bogat in fibre. Adoptarea unui regim bogat in fibre permite evitarea riscului aparitiei unor probleme mai grave precum ulcerul. Fibrele se pot gasi in mai multe fructe si legume precum merele, morcovii, brocoli, sparanghel sau fulgi de ovaz.
  • Alimente bogate in probiotice. Majoritatea persoanelor consuma probiotice sub forma de suplimente alimentare. Iaurtul si branzeturile nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor care sufera de gastrita.
  • In plus, in cazul unei gastrite este importanta hidratarea.

Alimente de evitat in caz de gastrita

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.
  • materiile grase. Carne mai grasa, fripturi, sosuri, produse lactate grase, unele alimente industriale…
  • sucurile carbogazoase sunt cele mai periculoase in caz de gastrita. Datorita faptului ca sunt extrem de acide si bogate in zahar ar trebui de evitat de persoanele care sufera de gastrita.
  • Bauturile iritante precum alcoolul. Alcoolul stimuleaza productia de acid gastric. Acest lucru poate provoca dureri de stomac insotite de greturi si varsaturi. Este si cazul citricelor si sucurilor pe baza de citrice.